Γενικά

Πολυχρονίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Πάμε στο Ρίο για μετάλλια»

Τους υψηλούς στόχους που έχει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και χρυσός παραολυμπιονίκης το μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Τους υψηλούς στόχους που έχει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και χρυσός παραολυμπιονίκης στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τους στόχους του στο Ρίο: «Ελπίζουμε για το μετάλλιο στο Ρίο. Έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ σκληρά. Ο στόχος μου είναι, όχι μόνο η επανάληψη του χρυσού, αλλά και δεύτερο μετάλλιο. Σε ατομικό και ζευγάρια».

Για την στήριξη του κόσμου: «Αισθανόμαστε την αγάπη από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, για να μαθαίνει ο κόσμος για τις επιτυχίες που φέρνουμε και τις προσπάθειες που κάνουμε και να μας στηρίζει».

Για το ότι συνδυάζει σπουδές και πρωταθλητισμό: «Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο οικονομικό το 2001. Την ίδια χρονιά ξεκίνησα και τον πρωταθλητισμό. Ήταν δύσκολο, τα πρώτα χρόνια ιδιαίτερα. Δεν μπορούσα να σταματήσω, όμως, τίποτα από τα δύο. Πήρα το πτυχίο μου, δεν έκανα μεταπτυχιακό και ξεκίνησα πιο δυναμικά τον πρωταθλητισμό. Την επόμενη χρονιά πήρα το πρώτο μου διεθνές μετάλλιο, στο Ρίο».

Για τον μεγάλο του αντίπαλο: «Η Κορέα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος και ακολουθούν Πορτογαλία, Αγγλία, Σιγκαπούρη. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα είμαστε συνήθως 40 ομάδες, από τις οποίες, στους παραολυμπιακούς Αγώνες, προκρίνονται οι 8 καλύτεροι. Δεν γίνεται να ξεχωρίσεις κάποιον αντίπαλο. Όλοι οι αγώνες είναι πολύ δυνατοί. Τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Για την προετοιμασία που κάνει: «Γίνονται καθημερινές και πολύωρες προπονήσεις. Διαφορετικά, θα λέγαμε ότι πάμε για να χάσουμε. Επειδή δεν μπορώ να κάνω διπλές προπονήσεις, συνήθως κάνω μια που διαρκεί μέχρι και έξι ώρες. Σ’ αυτό έχει σημασία και ο ανταγωνισμός, αφού ο ένας αντίπαλος κάνει τον άλλο πιο δυνατό. Βελτιώνοντας τον εαυτό μου θα σπρώξω τον αντίπαλο να κάνει περισσότερα. Κάνω 16 χρόνια πρωταθλητισμό, αλλά φέτος έχω κάνει την πιο δύσκολη προετοιμασία. Αν δεν το έκανα, θα πήγαινα στο Ρίο για να αποτύχω».

Για το δυσκολότερο κομμάτι της προετοιμασίας: «Δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα της προπόνησης. Είναι άθλημα με μπάλες. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Δεν υπάρχει το τέλειο. Ό,τι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να φτάσεις στην κορυφή. Προσπαθείς συνεχώς να διορθωθείς και να γίνεις καλύτερος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x