Μαχητικά Αθλήματα

«Πόρτα» του Ερντογάν από την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι

Οι συγγενείς του διάσημου πυγμάχου δεν ήθελαν ως ομιλητή τον Τούρκο πρόεδρο στην κηδεία, την οποία ο ίδιος ο Μοχάμεντ είχε σχεδιάσει εδώ και 10 χρόνια!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκλείστηκε από την κηδεία του Muhammad Ali ως ομιλητής μετά από επιθυμία των συγγενών να μην υπάρχουν ξένοι αξιωματούχοι. Την ίδια τύχη είχε και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας ο οποίος υπήρχε επίσης στο αρχικό πρόγραμμα των ομιλητών.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Άλι, Μπομπ Γκάνελ, αποκάλυψε ότι στο τρέχον πρόγραμμα έχουν προστεθεί δύο άλλοι ομιλητές, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά.

Την κηδεία που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στο KFC Yum! Center στο Κεντάκι αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 15,000 άτομα, ενώ 14,000 εισιτήρια θα διατεθούν στο κοινό για την Jenazah, τη μουσουλμανική προσευχή για την κηδεία.

Η κόρη του Μάλκολμ Χ Αταλάχ Σαμπάζ, ο Μπιλ Κλίντον, η σύζυγος του Μοχάμεντ Άλι, Λόνι, η μεγαλύτερη κόρη του Μάριουμ και ο αμερικανός ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ θα είναι μεταξύ των ομιλητών.

«Σχεδίασε μόνος την κηδεία του!»
Όπως αποκάλυψε ο Μπομπ Γκάνελ, ο αείμνηστος μποξέρ είχε αρχίσει εδώ και μια δεκαετία να φτιάχνει το πλάνο της κηδείας του: «Ήταν πολύ σημαντικό για τον Μοχάμεντ να διεξαχθεί η τελετή με τα δεδομένα της μουσουλμανικής παράδοσης όπως επίσης και να δοθεί η ευκαιρία όλους όσοι θέλουν να τον τιμήσουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x