Επικαιρότητα

Πόσα έδωσαν για τον ΟΠΑΠ

Αλλαγή σελίδας για τον ΟΠΑΠ που πέρασε στα χέρια της Emma Delta. «Αρχηγός» της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έχει για «συμπαίκτες» πέντε επιχειρηματίες. Παρακάτω διαβάστε πόσα έδωσε ο καθένας.

Νέα σελίδα για τον ΟΠΑΠ μετά την εξαγορά του από ομάδα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που άλλωστε υπέγραψε εκ μέρους τους. Το συνολικό τίμημα έφτασε τα 652 εκατομμύρια ευρώ (622 εκατ € μετρητοίς και 30 εκατ. € σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Ο έλεγχος του ΟΠΑΠ περνά, πλέον, στην κοινοπραξία Emma Delta, ενώ καθήκοντα διοίκησης θα ασκούν οι Γιώργος Μελισσανίδης (υιός του Δημήτρη) και Γίρι Σμετς.

Στο νέο διοικητικό σχήμα συμμετέχουν οι παρακάτω επενδυτικοί όμιλοι και δίπλα τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν για το 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ:

GEONAMA (συμφερόντων Δημητρίου & Γιώργου Μελισσανίδη) - 157 εκατ. ευρώ
MEF Holdings (συμφερόντων Γίρι Σμετς) - 145 εκατ. ευρώ
VITAL PEAK (συμφερόντων Άλεξ Νέσις) - 145 εκατ. ευρώ
ROUBINDIAM (συμφερόντων Κομαρεκ) - 145 εκατ. ευρώ
HELIXSOR (σλοβάκικος Επενδυτικός Όμιλος) - 31 εκατ. ευρώ και
HELVASOR (συμφερόντων Ομίλου Κοπελούζου) 26 εκατ. ευρώ

Οι υπογραφές έπεσαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), παρουσία του προέδρου του Ταμείου, Στέλιου Σταυρίδη, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ εκ μέρους της Emma Delta υπέγραψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Από την πώληση του ΟΠΑΠ, στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσουν συνολικά 652 εκατ. ευρώ : 622 εκατ. € μετρητοίς + 30 εκατ. € σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Κυβέρνηση: «Δύσκολα, αλλά τα καταφέραμε…»

Πλήρης ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο για την πώληση του ΟΠΑΠ στην Emma Delta. Για σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια μίλησε την Τρίτη στο MEGA ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Ο κ. Σταυρίδης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Επιχείρησης Ύδρευσης της συμπρωτεύουσας και της ΤΡΕΝΟΣΕ (τρένα ΟΣΕ, Προαστιακός).

Μάλιστα, έθεσε ως χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πώλησης, το προσεχές εξάμηνο (α’ τρίμηνο 2014).

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x