Διονύσης Δεσύλλας

Πόσο, είπαμε, ότι κοστίζει ο Καρέλης;

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τον πιο φορμαρισμένο Ελληνα φορ και την ανάγκη αναθεώρησης των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την τιμή του νεαρού άσου.

Αρχικά, δυο λόγια για την εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Λίγοι θα περίμεναν, μετά και τις... ξενερωτικές εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα, ότι οι "πράσινοι" θα περνούσαν "αέρας" από την Αρκαδία. Σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που φέτος τον δυσκόλεψε όσο κανείς. Μια ματιά αν ρίξει κανείς, στα στατιστικά των δυο αγώνων, στην κανονική διάρκεια, αρκεί για να καταλάβει, τι πέρασε το "τριφύλλι". Χθες, όμως, τα πράγματα ήταν αλλιώς.

Κάτι η εξαιρετική τακτική του Γιάννη Αναστασίου, που με την τοποθέτηση του Γιώργου Κουτρουμπή ως αμυντικού μέσου και με την επιλογή "θωρακισμένου" ποδοσφαίρου μέχρι να μπει το γκολ, έδεσε κόμπο τον Αστέρα και κάτι το εξαιρετικό "τρίο" Καρέλη, Κλωναρίδη, Νίνη, που έδωσε άλλη πνοή στο δημιουργικό τομέα, οδήγησαν σε αυτό το εκπληκτικό 0-4, με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πολύ όμορφα γκολ. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις και οπωσδήποτε η καλύτερη εκτός έδρας, αν συνυπολογίσουμε και την αξία της αντιπάλου ομάδας.

Η νίκη αυτή, εκτός από την κατάκτηση των τριών βαθμών, ανεβάζει και την ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας. Πλέον, στο μίνι πρωτάθλημα, υπάρχει κίνητρο και στόχος και η τεσσάρα στην Τρίπολη είναι ότι καλύτερο για το ξεκίνημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και χθες, ο Νίκος Καρέλης. Ενα παιδί που από πέρσι έχει τρομερή βελτίωση και πρόοδο και αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκό, που τόλμησε στην επένδυσή του, έπειτα από την επιμονή του Γιάννη Αναστασίου που τον πίστεψε. 15 γκολ, ανοδική πορεία, κανένας "βεντετισμός" και πολλή δουλειά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς απ' αυτόν;

Ο Καρέλης είναι τους τελευταίους μήνες ο καλύτερος Ελληνας επιθετικός. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν είναι τυχαίο ότι έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα να μπει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του. Δικαίως. Μήπως, όμως τα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ είναι λίγα για την περίπτωσή του; Μήπως να αρχίσουν να καταλαβαίνουν στο "τριφύλλι" ότι, παρά τα οικονομικά προβλήματα, αρχίζουν σιγά σιγά να ανεβαίνουν επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι και η αξία τέτοιων παικτών μεγαλώνει; Ας το ξανασκεφτούν καλύτερα. Διότι έναν τέτοιο Καρέλη ή τον κρατάς και επενδύεις ακόμη περισσότερο πάνω (σ.σ μην ξεχνάμε και την προοπτική Ευρώπης τη νέα σεζόν) του ή τον πουλάς με περισσότερα χρήματα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x