Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πόσο έλειψε!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως η ΑΕΚ, όντας ομάδα δουλεμένη και με εξαιρετική φυσική κατάσταση, έβγαλε τη γλώσσα στον Ολυμπιακό.

Ανεξάρτητα από το πόσο επαρκές εφόδιο εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αποτελεί το 1-1 για τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα απέναντι στον Ολυμπιακό, ξέχωρα από το πού θα κάτσει, εντέλει, η μπίλια της πρόκρισης, δεν μπορείς ν' αμφισβητήσεις την προστιθέμενη αξία που αποκτά το «προϊόν» με την παρουσία της ΑΕΚ.

Αυτή η ΑΕΚ, έτσι όπως την είδαμε χθες, ξεψάρωτη και ψηλωμένη, που έχει αφήσει πίσω της την πελιδνή εικόνα της ομάδας της σεζόν 2012-13, όταν κατρακύλησε από τη Super League, μας έλειψε. Μας έλειψε ένα κανονικό ντέρμπι Ολυμπιακός -ΑΕΚ.

Διότι τέτοιο ήταν το χθεσινό. Μάλιστα, εάν κάποιος ανυποψίαστος τύχαινε να βρίσκεται στην κερκίδα του «Γ. Καραϊσκάκης» και του έλεγαν ότι οι δύο ομάδες έχουν διαφορά μίας κατηγορίας, θα έλεγε ότι τουλάχιστον στο ημίωρο η... Β' Εθνική ήταν εκείνη με τα ερυθρόλευκα. Προειδοποιητική βολή από τον Μπαρμπόσα, που εξουδετέρωσε ο Μέγερι, άλλη μια φάση μετά και η τρίτη ήταν και η φαρμακερή: χαμηλή παράλληλη σέντρα από τον Σοϊλέδη από αριστερά και ο Αραβίδης... γκολ!

Ο Αραβίδης, που μαζί με τον νεαρό Τζανετόπουλο (άνετος, ψυχωμένος κι αξιόπιστος στόπερ), τον Μπακάκη και τον Σοϊλέδη αποτέλεσαν το καρέ που δεν επέτρεψε πολλά «κόλπα» στον Ολυμπιακό. Ασύνδετη η ομάδα του Βίτορ Περέιρα, μία επανάληψη του Ολυμπιακού στο δειλινό του Μίτσελ στον Πειραιά, βρήκε ένα γκολ (πιστώθηκε στον Μιλιβόγεβιτς), όμως η «Ενωση», αν και δεν είχε παίκτες με προηγούμενες παραστάσεις από ανάλογο «μπρα ντε φερ», με εύθραυστο χαρακτήρα θεωρητικά, δεν άργησε να ισορροπήσει εκ νέου τον αγώνα.

Ομάδα δουλεμένη και με εξαιρετική φυσική κατάσταση ο «Δικέφαλος», έβγαλε τη γλώσσα στους γηπεδούχους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και κέρδισε τις εντυπώσεις. Που δεν τις απομειώνει, σε καμία περίπτωση, το ροτέισον που ακολούθησε η άλλη πλευρά. Ας μη μας διαφεύγει, άλλωστε, ότι το «ερυθρόλευκο» γκολ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ, ενώ ο διαιτητής Λαμπρόπουλος πήγε να τη βάλει με τα σφυρίγματά του στην περιοχή της.

Έλειψε, λοιπόν, η καλή ΑΕΚ από την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή, όπως έλειψε ο καλός Ηρακλής, εκείνος που είδαμε νωρίτερα, στον άλλον χθεσινό προημιτελικό, να νικάει με το «καθαρό» 2-0 τον Πανιώνιο και ρίχνει θεμέλιο πρόκρισης. Οπως, για παράδειγμα, μας έχει λείψει και η Λάρισα. Σύλλογοι, που προσδίδουν «βάρος» και «χρώμα» στις διοργανώσεις πρώτης γραμμής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x