Επικαιρότητα

Πόσο κοστίζει η βασίλισσα Ελισάβετ & το σόι της στους Βρετανούς

Πόσο κοστίζει στους Βρετανούς η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της; Ενα ερώτημα και γαργαλιστικό και ουσιαστικό στην σκιά του Brexit

Πόσο κοστίζει στους Βρετανούς η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της; Ενα ερώτημα και γαργαλιστικό και ουσιαστικό στην σκιά του Brexit, καθώς η Ελισάβετ σύμφωνα με διαρροές που δεν διαψεύστηκαν ζήτησε τρεις καλούς λόγους για να μείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε.

Η περιουσία της Ελισάβετ αυξήθηκε από το 2012 έως το 2016 κατά 38% και από τις 31 εκατομμύρια στερλίνες το 2012 αυξήθηκε σε 43 εκατομμύρια στερλίνες. Η βασίλισσα της Βρετανίας λαμβάνει το 15% των κερδών της βασιλικής περιουσίας μέσω του βασιλικού καταπιστεύματος.

Σε σχετική έκθεση που αφορά την περίοδο 2015-2016, η βασιλική οικογένεια κοστίζει στον Βρετανό φορολογούμενο περίπου 40,1 εκατ. στερλίνες.

Τα 16 εκατ. στερλίνες δαπανώνται για τη συντήρηση των βασιλικών ανακτόρων και άλλων κτιρίων της βασιλικής οικογένειας.

Τα επίσημα ταξίδια και οι μετακινήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ και της βασιλικής οικογένειας, από την άλλη, κοστίζουν στον Βρετανό φορολογούμενο τέσσερα εκατομμύρια στερλίνες παρουσιάζοντας μείωση κατά ένα εκατομμύριο λίρες.





Ο σερ Αλαν Ριντ, ο οποίος έχει επωμισθεί με την τήρηση των βασιλικών λογαριασμών αποδίδει το υψηλό κόστος του θρόνου στο γεγονός ότι ξοδεύονται πολλά για τη συντήρηση των βασιλικών ανακτόρων αλλά και των υπολοίπων κτιρίων που ανήκουν στη βασίλισσα Ελισάβετ.



Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2015 έως 2016 οι δαπάνες για τη συντήρηση των κτιρίων ανήλθαν σε 16,3 εκατομμύρια στερλίνες, ποσό που αντικατοπτρίζει το 30% των συνολικών εξόδων.

Τα ποσά αυτά την τρέχουσα χρονιά αυξήθηκαν κατά 39% συγκριτικά με πέρυσι.

Πάντως ο σερ Αλαν ανέφερε επίσης πως κάποια από τα έσοδα της βασιλικής περιουσίας για τη χρονιά 2016 -2017, τα οποία αναμένεται να κυμανθούν στα 42,8 εκατομμύρια στερλίνες, προέρχονται και από την ενοικίαση κάποιων ακινήτων. Στην βασιλική περιουσία ανήκει στο σύνολό της και η περίφημη Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου.



Την ίδια στιγμή, τα προσωπικά έσοδα του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου, από την περιουσία του στο Δουκάτο της Κορνουάλης αυξήθηκαν κατά 3% και υπερέβησαν τα 20,5 εκατομμύρια στερλίνες κατά την προηγούμενη οικονομική χρονιά και για τα κέρδη που είχε κατέβαλε φόρους που αυξήθηκαν κατά 531 χιλιάδες και ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια στερλίνες.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x