Επικαιρότητα

Πούτιν: «Ρώσοι και Ουκρανοί είμαστε ένας λαός»

Την ώρα που το ΝΑΤΟ επιθυμεί να εντάξει στους κόλπους του την Ουκρανία, άνοιγμα προς τους Ουκρανούς γείτονές του –όχι στρατιωτικό αυτή την φορά, επιχείρησε την Παρασκευή ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σφήνα» στις στενές σχέσεις Κιέβου – ΝΑΤΟ μπήκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, την Παρασκευή. Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού χαρακτήρισε «τραγωδία την κρίση στην Ουκρανία», πρόσθεσε πως «οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι σχεδόν ένας λαός».
Σε μία προσπάθεια να στηρίξει την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας σε ξένη χώρα, ο Πούτιν επιχείρησε να καταρρίψει αυτόν ακριβώς τον ισχυρισμό: «Ξένη χώρα…».

«Εμένα μου φαίνεται ότι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι, πρακτικά, ένας λαός», είπε ο «τσάρος» του Κρεμλίνου μιλώντας σε κατασκήνωση νεολαίας, έξω από τη Μόσχα.

Σε ό,τι αφορά τις πολεμικές συγκρούσεις, ομάδες Ρώσων στρατιωτών φέρονται να ελέγχουν, πλήρως, ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας.

Φυσικά όπου χρειάζεται έχουν τη συνδρομή των ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Σε πολιτικό επίπεδο, το ΝΑΤΟ υψώνει «ασπίδα» στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Τόσο ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, όσο και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, με δηλώσεις τους την Παρασκευή άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στον Νατοϊκό συνασπισμό.
Παράλληλα, κατηγόρησαν εκ νέου τη Μόσχα, για παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Στους 2.600 έχουν φθάσει οι νεκροί στις μάχες που διεξάγονται από τα μέσα Απριλίου στην ανατολική Ουκρανία, όπως εκτίμησε κορυφαίος παράγοντας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αν προστεθούν, μάλιστα, και τα θύματα από την κατάρριψη τον Ιούλιο του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, τότε οι νεκροί θα φθάσουν τις 3.000.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x