Χρήστος Σωτηρακόπουλος

«Πραγματικά, ένα ματς ζωής και θανάτου»!

O θάνατος του Μάρτιν Μαγκίνες υπενθύμισε σε όλους μία ξεχασμένη ιστορία ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού που πραγματικά διεξήχθη κάτω από τη σκιά της βίας και ήταν βουτηγμένο στο αίμα!

Όπως γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο πρόσφατος θάνατος του επί σειρά ετών ηγετικού στελέχους του IRA, Μάρτιν Μαγκίνες και μετέπειτα πολιτικού και υπουργού, υπενθύμισε σε όλους μία σχεδόν ξεχασμένη ιστορία ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού που πραγματικά διεξήχθη κάτω από τη σκιά της βίας και ήταν βουτηγμένο στο αίμα!

Έχουμε συνηθίσει, είναι αλήθεια, στις ατάκες αμηχανίας που αποτελούν κλισέ της αθλητικής δημοσιογραφίας διαβάζοντας συχνά πυκνά για «μάχες σώμα με σώμα» για «παιχνίδια χωρίς αύριο» και για «ματς ζωής ή θανάτου» που προκαλούν πολλές φορές γέλιο και άλλες θυμό επειδή φυσικά οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός επ’ουδενί μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες υπερβολές.

Ο Μαγκίνες θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της συντάξεως της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής, που ουσιαστικά υπήρξε η κατακλείδα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία το 1998 ανοίγοντας το δρόμο για τη συνύπαρξη καθολικών και προτεσταντών!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x