Euroleague

Πράσινη ματιά στο μέλλον

Πρόβα όχι μόνο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά και για το Top 16 όπου θα τη ξανασυναντήσει, αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η αποψινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. «Πονοκέφαλος» στα γκαρντ.

Μόνο… βαθμολογικά είναι αδιάφορη η αποψινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας (22:00, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» όχι απλώς θα… ζεσταθούν για τα δύο εγχώρια ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου τη Δευτέρα και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ το επόμενο Σάββατο. Αλλά παράλληλα θα πάρουν μια πρόγευση για το Top 16, επειδή αφενός μεν θα συναντήσουν εκεί ξανά τους «μπλαουγκράνα», αλλά και θα μάθουν την πλήρη σύνθεση του ομίλου τους στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς γνωρίζει ήδη πως θα βρει στο δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατάσαραϊ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Μπαρτσελόνα (για να μην συνυπάρξουν, θα πρέπει οι Καταλανοί να χάσουν, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να νικήσει την Μπάγερν στην Πόλη και να υπερκαλύψει το -60 στο συνολικό goal average, συνδυασμός... απίθανος). Από εκεί και πέρα, στον όμιλο του Παναθηναϊκού θα βρεθεί επίσης ο νικητής του Ερυθρός Αστέρα-Λαμποράλ Κούτσα, η Μάλαγα αν η Άλμπα νικήσει την αδιάφορη Τσεντεβίτα στο Βερολίνο (ειδάλλως θα είναι οι Γερμανοί με το «τριφύλλι») και ο τρίτος του πρώτου ομίλου, με τρεις υποψήφιες. Τα πράγματα είναι απλά για τη Νίζνι. Νικά στη Μόσχα την Ούνιξ και τερματίζει τρίτη πηγαίνοντας στο γκρουπ του «τριφυλλιού» ή χάνει και πηγαίνει στο… Eurocup. Η Ούνιξ με νίκη στη Μόσχα είναι τρίτη (και συναντά τον Παναθηναϊκό), αλλά αν χάσει ελπίζει σε ήττα της Ζαλγκίρις από τη Σάσαρι στο Κάουνας για να πάει τέταρτη και να συναντήσει τον Ολυμπιακό στο έκτο γκρουπ. Η Ζαλγκίρις με νίκη προκρίνεται σίγουρα και θα είναι τρίτη εφόσον νικήσει η Νίζνι ή τέταρτη εφόσον νικήσει η Ούνιξ στο άλλο ματς.

Στα του… ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, που θα αγωνιστεί με μαύρες εμφανίσεις για πρώτη φορά, έχει μια δεδομένη απουσία, του Μποχωρίδη, και δύο μεγάλα ερωτηματικά. Τον μεν Διαμαντίδη, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στη γάμπα και αναμένεται να προφυλαχθεί για τη δύσκολη συνέχεια, αλλά και τον Νέλσον, που λογικά θα μπει στη δωδεκάδα και θα κάνει επίσημο ντεμπούτο. Πονοκεφάλους έχει και η Μπαρτσελόνα, καθώς εκτός μάχης είναι οι Αμπρίνες και Όλεσον, ενώ ο Ναβάρο παρότι ταξίδεψε στην Αθήνα είναι αμφίβολος.

Πρόκειται για την 30η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή τόσο γενικά με 19-12, όσο και με γηπεδούχους τους πράσινους» 6-7. Μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» μετρούν πέντε σερί νίκες. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται τη νίκη στον τελικό του 1996 στο Παρίσι, όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά του τρόπαια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).

Αναλυτικά:

Α’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές 90-70
Νίζνι-Ούνιξ Καζάν (19/12, 19:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Σάσαρι (19/12, 19:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 8-2, Εφές 6-4, Ούνιξ 5-4, Ζαλγκίρις 4-5, Νίζνι 4-5, Σάσαρι 1-8.

Β’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιμόζ 88-56
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ουνικάχα Μάλαγα 81-73
Άλμπα Βερολίνου-Τσεντεβίτα (19/12, 21:15)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 10-0, Μακάμπι 7-3, Μάλαγα 4-6, Άλμπα 4-5, Τσεντεβίτα 2-7, Λιμόζ 2-8.

Γ’ Όμιλος
Τουρόβ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 96-101
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπάγερν Μονάχου (19/12, 22:00)
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (19/12, 22:00)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8-1, Φενέρ 7-2, Παναθηναϊκός 5-4, Αρμάνι 5-5, Μπάγερν 2-7, Τουρόβ 1-9.

Δ’ Όμιλος
Βαλένθια-Νεπτούνας 103-65
Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 79-74
Ερυθρός Αστέρας-Λαμποράλ Κούτσα (19/12, 20:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 8-2, Ερυθρός Αστέρας 5-4, Λαμποράλ 5-4, Γαλατάσαραϊ 4-6, Νεπτούνας 4-6, Βαλένθια 3-7.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x