Ελλάδα

Πράσινο «μέταλλο»!

Με την καρδιά του πρωταθλητή, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΝΚ στην Κηφισιά με 72-66 για τη 14η αγωνιστική της BasketLeague και διατηρήθηκε στο -1 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών επικράτησε δύσκολα της ΑΕΝΚ με 72-66 στο Ζηρίνειο, στο ματς που ολοκλήρωσε τη 14η αγωνιστική ης Α1 μπάσκετ και διατηρήθηκε σταθερά στο -1 στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ελπίζοντας ακόμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν έδαφος στην προσπάθεια για την είσοδο στην πρώτη τετράδα.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάφεραν να αποκτήσουν ένα +14 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως με διάφορα σερί οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι το -3, αλλά η κούρασή τους και η εμπειρία των «πράσινων» χάρισαν στους πρωταθλητές το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπατίστα με 24 και Γκιστ με 11 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Σάιλας με 23 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «φουριόζος» και προηγήθηκε με 0-6, έχοντας επιθετική υπεροπλία μέσα και έξω από τη ρακέτα. Χάρη στους ψηλούς, τους, οι «πράσινοι» διατηρούσαν ένα +4 με +6 σε εκείνο το διάστημα, με τον Σάιλας να παλεύει μόνος του από την ομάδα των βοείων προαστίων. Με σερί 5-0, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10, όμως οι Σάιλας και Λιακόπουλος με σερί 4-0 μείωσαν στο -6, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Η ΑΕΝΚ μείωσε στο -4 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκαναν ένα σερί 6-0 και έφτασαν στο +10, με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα. Με 5-0 σερί, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μείωσαν στο -5, όμως ο Φώτσης έφερε το +8. Νέο σερί 5-0, με πρωταγωνιστή τον Μαυροειδή γα την Κηφισιά, μείωσε ξανά στο -3, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +4 για τους πρωταθλητές Ελλάδος, που στηρίζονταν στις ασίστ του άποντου Διαμαντίδη και στο σκοράρισμα από τους πολλούς παίκτες τους.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +6, όμως δέχτηκε ένα σερί 6-0 από την ΑΕΝΚ που ισοφάρισε με τα τρίποντα του Λιακόπουλου. Πλέον, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο σε εκείνο το διάστημα, μέχρι να έρθει ένα σερί 5-0 του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε με +4, χάρη στις επινοήσεις του Μπατίστα και το σκοράρισμα του Διαμαντίδη. Ο Ουρουγουανός σέντερ διατηρούσε αυτό το προβάδισμα για τους «πράσινους» και το έφτασε το +6 με τις ατομικές του ενέργειες, την ώρα που οι γηπεδούχοι στηρίζονταν στα επιθετικά ριμπάουντ και στα κλεψίματα του Βασιλόπουλου, μειώνοντας στο -2 με ένα 4-0 σερί και πρωταγωνιστή τον Μαυροειδή. Με σερί 5-0 με τους Αμερικανούς του, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +7 και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +5 για τους πρωταθλητές.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με+12, χάρη στην επιθετική υπεροπλία του. Στη συνέχεια, έφτασε στο +14 με τους ψηλούς του. Ένα σερί 5-0 της ΑΕΝΚ μείωσε στο -9 και το αντιαθλητικό του Διαμαντίδη στην προσπάθεια να αποτρέψει ένα αιφνιδιασμό έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΝΚ να κάνει νέο σερί 4-0 και να μειώσει στο -5 και το σερί έφτασε συνολικά στο 8-0 και η διαφορά στο -3 με τον Μαυροειδή, που εκμεταλλεύτηκε άψογα τον εκνευρισμό των αντιπάλων του σε εκείνο το διάστημα. Η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +3 με +5 πλέον, όμως το αντιαθλητικό φάουλ του Ψαθά στον Μπατίστα και τα βήματα του Μαυροειδή στην επόμενη επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με +6, εκμεταλλευόμενος και την κούραση των γηπεδούχων, κάτι που ολοκλήρωσε το ματς με αυτή τη διαφορά.


Τα δεκάλεπτα: 16-22, 30-34, 49-54, 66-72

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 23, Λιακόπουλος 19, Πόποβιτς 2, Μαυροειδής 12, Ψαθάς 2, Ντούβνιακ 2, Ντέιβις 3, Βασιλόπουλος 3

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5, Φώτσης 10, Νέλσον 6, Παππάς 6, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 11, Μπατίστα 24, Μπλουμς 3


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x