Betmasters

Πρέμιερ Αγγλίας: Παίζει με τη φωτιά η Γιουνάιτεντ

Με τέσσερις αμφίρροπες αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της εμβόλιμης 14ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας.

Μεγάλο ντέρμπι στο Κινγκ Πάουερ ανάμεσα στη Λέστερ και την Τότεναμ. Έξοδος κινδύνου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της σκληροτράχηλης Γουότφορντ.

Ανάλυση

Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας

Έβαλε τέλος η Μπράιτον σε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων κοιτώντας, όμως, στα μάτια την ανώτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπέκυψε στο όριο με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Ντανκ στο 66’. Είχε ευκαιρίες για την ισοπαλία. Βαδίζει στον σωστό δρόμο. Στην έδρα της έχουν ρυθμό τα ματς μετρώντας 5 goal/goal στα 6 τελευταία. Δεν αλλάζει το 4-5-1 έχοντας γεμάτο κέντρο ώστε να ελέγξει τον ρυθμό. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Μάρεϊ, με τον Ισκουέρδο να του δίνει στήριγμα. Η Κρίσταλ Πάλας δικαιώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων αγώνων κερδίζοντας την Στόουκ με 2-1. Σπαθάτη νίκη, που ναι μεν την κρατάει στην τελευταία θέση, αλλά την φέρνει πολύ κοντά στην γραμμή της επιβίωσης. Η νίκη πέραν από τον βαθμολογικό τομέα θα την βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά, αφού το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Σακό στο 92’. Έφτασε τα 4 goal/goal και over στα 5 τελευταία ματς. Εκτός έδρας είναι επιεικώς απαράδεκτη μετρώντας 8 διαδοχικές ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ χωρίς να σκοράρει. Οι Τάουνσεντ και Ζαχά θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 των φιλοξενούμενων. Ο πρώτος θα κινείται λίγο πιο πίσω. Η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων οδηγεί περισσότερο στον άσο. Το θέμα είναι ότι δεν ταιριάζει στην Μπράιτον η ταμπέλα του φαβορί, ενώ κάποια στιγμή θα πρέπει και η Πάλας να τσιμπήσει κάτι μακριά από την έδρα της αν θέλει να ανασάνει βαθμολογικά.

Λέστερ – Τότεναμ

Θετικό κρίνεται το εκτός έδρας 1-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ για τη Λέστερ μετά την ήττα με 2-0 από τη Σίτι. Τρία ματς δίχως νίκη, αλλά έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Στην έδρα της δεν σκόραρε μόνο στο ένα από τα 13 πιο πρόσφατα ματς. Λείπουν καιρό Τζέιμς και Χουτ. Δεδομένο το 4-4-2 απόψε με τον Οκαζάκι να κινείται λίγο πιο περιφερειακά στην επίθεση πίσω από τον Βάρντι. Η Τότεναμ βρίσκεται σε πτώση, αφού μετά το 2-0 από την Άρσεναλ κόλλησε στο 1-1 εντός με τη Γουέστ Μπρομ. Οι τελικές της ξεπέρασαν τις 20, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα για δεύτερη φορά ώστε να της χαρίσει τη νίκη-ανατροπή. Τέσσερα no goal έχει φέρει στις πέντε πιο πρόσφατες εξόδους της. Οι Γουανιάμα και Αντερβάιρελντ δεν υπολογίζεται. Με 3-4-3 οι φιλοξενούμενοι για πολλοστή φορά έχοντας τους Άλι, Έρικσεν στα άκρα και Κέιν στην κορυφή της επίθεσης. Ξεκάθαρη επιλογή το goal/goal στα δικά μου μάτια με τα όσα έχουμε δει ως τώρα από τις δύο ομάδες. Η Λέστερ είναι πολύ τυπική εντός, ενώ η Τότεναμ ξέρει να χτυπάει ταχύτατα στην κόντρα.

Γουότφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Απίθανη εμφάνιση πραγματοποίησε η Γουότφορντ στην έδρα της Νιούκαστλ και πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο με 3-0. Οι Χιουζ και Γκρέι πέτυχαν τα δύο γκολ, ενώ ενδιάμεσα ήρθε και ένα αυτογκόλ. Στο σπίτι της δεν βγάζει την ίδια ενέργεια, αφού δεν της ταιριάζει να κάνει ίδια το παιχνίδι. Λείπουν οι Τσαλόμπα και Καμπούλ. Δεν αλλάζει ο Σίλβα το 3-5-2 με Κίκο, Ζέγκελαρ στα άκρα της μεσαίας γραμμής και μπροστά τους Γκρέι και Ριτσάρλισον. Η Γιουνάιτεντ κέρδισε με 1-0 την Μπράιτον, σε ένα πολύ απαιτητικό ματς που ο Μουρίνιο το χαρακτήρισε ως ένα από τα δυσκολότερα της ομάδας του. Η νίκη ήρθε με αυτογκόλ από τον Ντανκ στο 66’. Συμπλήρωσε έξι under και no goal στα επτά τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Λείπουν οι αμυντικοί Τζόουνς και Μπαϊγί. Με 4-2-3-1 θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι απόψε έχοντας το μυαλό τους και στο ντέρμπι με την Άρσεναλ που ακολουθεί. Για τη θέση του φουνταριστού δίνουν μάχη «Ίμπρα» και Λουκάκου. Τελευταία παίζει πολύ έντονα με τη φωτιά η Γιουνάιτεντ και εκτός έδρας έχει κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Θα την κόντραρα ευχαρίστως αν η Γουότφορντ έπαιζε στο σπίτι της, όπως μακριά από αυτό. Καμία αξία, πάντως, στο διπλό.

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ

Η αποχώρηση Πιούλις έδειξε να φέρνει θετικά αποτελέσματα στη Γουέστ Μπρομ, που με πάθος και μπόλικη δόση τύχης έφυγε από την έδρα της Τότεναμ με το 1-1. Προηγήθηκε με τον Ροντόν στο 4’, ισοφαρίστηκε στο 74’ και παραλίγο να χάσει τη μάχη. Δώδεκα ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Τέσσερα σερί εντός έδρας over. Δεν παίζουν Τσαντλί, Μόρισον και Ντόουσον. Δεδομένο και σήμερα το 4-3-3 με τους Φίλιπς, Ροντρίγκες και Ροντόν να αποτελούν τη βασική τριπλέτα. Η Νιούκαστλ βρίσκεται σε κάθετη πτώση προβληματίζοντας έντονα σε άμυνα και επίθεση. Τέσσερις ήττες με 9 γκολ παθητικό. Μόνο στη μία μπόρεσε να σκοράρει. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της ήταν no goal. Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της με μόλις ένα τρίποντο σε 15 εξόδους. Λείπουν Λάσενς και Ατσού. Με 4-2-3-1 απόψε και τους Ρίτσι, Πέρες, Ντιαμέ πίσω από τον Χοσέλου που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επίθεση.

Δες εδώ όλα τα προγνωστικά της Πρέμιερ Λιγκ από το betmasters.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x