Μαχητικά Αθλήματα

«Πρέπει να απαγορευθεί το μποξ. Θα θρηνούμε συνεχώς ζωές»

Ο νέος θάνατος μποξέρ μετά από βαρύ εγκεφαλικό τραύμα προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις κατά του αθλήματος!

Η λίστα με τους πυγμάχους που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από βαρύτατο εγκεφαλικό τραυματισμό από αγώνα τους μεγάλωσε!

Ο Μάικ Τάουελ προχθές αργά το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε με βαρύ αιμάτωμα στον εγκέφαλο μετά τον αγώνα του με τον Ντέιλ Έβανς.

Ένας θάνατος που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις για άλλη μια φορά, με τους πολέμιους του αθλήματος να φωνάζουν κατά αυτού και να θέλουν μέχρι με την απαγόρευσή του.

«Είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι στο άκουσμα ότι χάθηκε άλλη μια ζωή. Ήταν ένας νεαρός πατέρας και οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά του και τους φίλους του αυτή τη δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Πίτερ ΜακΚέιμπ ο επικεφαλής της Headway, της διεθνούς οργάνωσης κατά των εγκεφαλικών κακώσεων.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην οικογένειά του και πως μπορούμε να τη στηρίξουμε. Παρόλα αυτά το ερώτημα παραμένει: Πόσες ζωές ακόμη πρέπει να χαθούν ή πόσοι πρέπει να τραυματιστούν πριν αυτό το ανούσιο άθλημα απαγορευτεί; Δυστυχώς, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι άλλο ένα σε μια λίστα από ζωές που έχουν χαθεί ή έχουν τραυματιστεί ανεπανόρθωτα», ανέφερε και συνέχισε:

«Το έχουμε πει στο παρελθόν και μάλιστα πολλές φορές, ότι όσο δεν απαγορεύουν το μποξ πολλές περισσότερες ζωές νεαρών θα χαθούν», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x