Γενικά

«Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα»;

Για το ατύχημα στον Άγιο Κοσμά μίλησε ο Πέτρος Φυρίγος στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, επισημαίνοντας πως ο τραυματισμός θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σοβαρός. «Οι βατήρες δεν έχουν αλλαχθεί 11 χρόνια» τόνισε.

Την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που προπονούνται στον υγρό στίβο περιέγραψε ο Πέτρος Φυρίγος στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, λίγη ώρα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μιχάλης Φαφαλής στον Άγιο Κοσμά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των καταδύσεων μίλησε για την απουσία εγκαταστάσεων για το άθλημα και την εγκατάλειψη στα προπονητικά κέντρα, τονίζοντας πως είναι θέματα που έχουν συζητηθεί ξανά και ξανά με τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο τραυματισμός του αθλητή, που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, θα μπορούσε να ήταν πολύ σοβαρότερος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Φυρίγος στην εκπομπή του Κώστα Μιαούλη:
Για την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα: «Φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Οι καταδύσεις έφεραν το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον υγρό στίβο. Υψώσαμε την ελληνική σημαία ψηλά σε όλο τον κόσμο. Τότε όλοι ήταν δίπλα μας. Μετά την Ολυμπιάδα όμως φτάσαμε στο σημείο να τα έχουμε παρατήσει όλα. Φτάσαμε ψηλά, όμως η κατάσταση μοιάζει με ένα πλοίο που βουλιάζει».

Για τον τραυματισμό του αθλητή: «Ο τραυματισμός αφορά μυϊκή θλάση στο δεξί ισχίο. Είναι πολύ τυχερός γιατί έσπασε ο βατήρας απ’ τη βάση του ενός μέτρου. Αν ήταν στα τρία μέτρα η ζημιά θα ήταν χειρότερη. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να πράξουν τα αυτονόητα; Να θρηνήσουμε θύματα»;

Για τους βατήρες στο προπονητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά: «Οι βατήρες στις εγκαταστάσεις θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε τέσσερα χρόνια και να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όμως για έντεκα χρόνια ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές. Έχω αγανακτήσει. Μου έχουν δοθεί πολλές αφορμές να μιλήσω για αυτά που χρειάζονται οι καταδύσεις, έχω μιλήσει με όλους τους υφυπουργούς. Δόθηκαν υποσχέσεις κι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Πριν οκτώ μήνες συναντήθηκα με τον Γιώργο Ανδριανό κι ακόμα περιμένουμε.

Καταλαβαίνω τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όμως δεν είναι πρόσφατα. Καταναλώνεται πακτωλός χρημάτων σε άλλα πράγματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Ο υγρός στίβος έχει δοξάσει την Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν μόλις τρία προπονητικά κέντρα για καταδύσεις
».

Για τις εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ: «Είναι δυνατόν το Ολυμπιακό στάδιο να μην έχει ώρες Εθνικής ομάδας για προπόνηση; Προετοιμαζόμαστε για Πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο που θα γίνει τον Αύγουστο και στις 28 Ιουλίου κλείνει το στάδιο. Δεν θα μπορούμε να προπονηθούμε και θα πάμε στον Άγιο Κοσμά που οι εγκαταστάσεις είναι εγκαταλελειμμένες. Δεν έχουμε κολυμβητήρια να κάνουμε αγώνες».

Για την προετοιμασία ενόψει Ευρωπαϊκού: «Στις καταδύσεις προπονούνται τέσσερις αθλητές παγκοσμίου επιπέδου. Όσα άτομα συνεχίζουν να ασχολούνται με τα αθλήματα του υγρού στίβου, είναι ήρωες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο υγρός στίβος έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα. Οι αθλητές γυρίζουν από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο και ζητούν τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει άδεια για το Ολυμπιακό κέντρο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Είναι αδιανόητο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x