Τουρνουά Βριληττός

«Πρεσβευτής στο εξωτερικό ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»

Οι διοργανωτές έδωσαν το σύνθημα στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015»

Στο Δημαρχείο Βέροιας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του 3ου Διεθνούς Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη το διάστημα 3-8 Απριλίου 2015 στην κατηγορία των παμπαίδων με την συμμετοχή 18 ομάδων από 7 χώρες, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και με την συμπαράσταση της ΟΧΕ και του Φίλιππου Βέροιας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ κ. Κώστας Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κ. Θεόφιλος Κορωνάς, η υπεύθυνη του Κέντρου Μέριμνας για άτομα με Ειδικές Δεξιότητες κα Μελίνα Δαμιανίδου και η υπεύθυνη διοργάνωσης του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» κα Κατερίνα Ψωμιάδου.

Στην συνέχεια της ημέρας, στις 18:00 έχει προγραμματιστεί παρέλαση όλων των αποστολών με επικεφαλής το Κέντρο Μέριμνας για άτομα με Ειδικές Δεξιότητες, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ωρολογίου και μέσω της Κεντρικής Οδού Μητροπόλεως θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης παρουσία των επισήμων.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου:
Κώστας Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας):
«Σας καλωσορίζουμε όλους και όλες στη φιλόξενη πόλη μας. Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» γίνεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας και για τρίτη σερί χρονιά. Το ότι επαναλαμβάνεται εδώ σημαίνει ότι είναι ένας επιτυχημένος θεσμός. Θεωρούμε ότι γίνεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας γιατί όλα πέρσι πήγαν καλά και γιατί ο κόσμος της Βέροιας αγκάλιασε και υποστήριξε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή. Η πόλη με τις περισσότερες διακρίσεις είναι η Βέροια. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά. Θεωρώ ότι είναι τιμητικό για τον «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» να φιλοξενείται σε μία πόλη όπως η Βέροια. Θα φιλοξενήσουμε ξένο κόσμο και θα γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας. Όλοι θα ξεναγηθούν στην Βεργίνα, θα ακούσουν τις ιστορίες του Φιλίππου του Β΄ αλλά και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα δουν εβραϊκή συναγωγή, αλλά και τόσα άλλα θέλγητρα που έχει ο τόπος μας. Όλοι αυτοί θα είναι πρεσβευτές στο εξωτερικό. Κλείνοντας, η διοργάνωση θα πάει όσο καλά πήγε και πέρυσι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Κοτσιώνη, που είναι η ψυχή της διοργάνωσης και επίσης θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε τέλεια».


Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»): «Η Βέροια αυτήν την άνοιξη θα είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και νιάτα, καθώς παράλληλα γίνεται και ο πανελλήνιος διαγωνισμός χορού. Η συζήτηση με τον Δημήτρη και την Κατερίνα για να έρθει το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» εδώ στη Βέροια, άρχισε πριν από δύο χρόνια και καταφέραμε να πετύχουμε τόσα πολλά με αγάπη και συναίσθημα. Στον Δήμο Βέροιας επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, με δουλειά στις υποδομές, ώστε να μπορεί η πόλη μας να φιλοξενήσει διοργανώσεις ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου. Στοχεύσαμε στον αθλητισμό γιατί είναι ένας τομές που η πόλη μπορεί να προσφέρει πολλά. Στην περσινή πρώτη τέλεση του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στη Βέροια, το άγχος του ξεκινήματος διαδέχτηκε η χαρά και ο ενθουσιασμός. Όλα πήγαν καλά και μπορούμε να συνεχίσουμε το σημαντικό αυτό διεθνές τουρνουά στη Βέροια. Μπορούμε, όπως είπε και ο δήμαρχος, να μιλάμε για έναν ακόμα θεσμό στη Βέροια. Η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή και συμπαραστάτης ώστε μεγάλα αθλητικά γεγονότα να γίνονται εδώ. Όταν έχεις να κάνεις με πολύ κόσμο πρέπει να υπάρχει η σπονδυλική στήλη για να κρατήσει γερά τον κορμό κάτι που στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ ισχύει, αφού περισσεύει το μεράκι η διάθεση και ο επαγγελματισμός. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε στη μνήμη ενός αγγέλου κατέληξε σε σπονδή στον θεό του αθλητισμού και αυτό θα αποδειχτεί τις επόμενες μέρες. Θέλω από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους υποστηρίζουν αυτή τη διοργάνωση: τον Δήμο Βέροιας, το ΚΑΠΑ, την ΟΧΕ, τον ιστορικό Φίλιππο , τον Σπορ-Fm 94,6 και την εφημερίδα Sportday, τον Ιατρικό Ομιλο Αθηνών μέσω του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το ΚΕΜΑΕΔ και από καρδιάς όλους τους εθελοντές».

Κώστας Σπυρόπουλος (Β’ αντιπρόεδρος ΟΧΕ): «Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος καλωσορίζει το 3ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στη χαντμπολομάνα και ιστορική πόλη της Βέροιας. Πέρα από το ότι είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό γεγονός, το τουρνουά το χαρακτηρίζει κι ο εκπαιδευτικός, κοινωνικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του που το κάνουν ξεχωριστό. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους 100 και πλέον εθελοντές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη συμπαράσταση, την οργανωτική επιτροπή, τον Φίλιππο Βέροιας, τον Ιατρικό Όμιλο Αθηνών που μέσω του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ, τους επικοινωνιακούς υποστηρικτές Σπορ Fm 94,6 και τη Sport Day. Πρέπει να ξεχωρίζω την παρουσία του Κέντρου Μέριμνας Παιδιού με Ειδικές Δεξιότητες. Να επισημάνω την παρουσία του επικεφαλής της διαιτησίας της EHF Ντράγκαν Νατσέφσκι που θα είναι κεντρικός ομιλητής στο σεμινάριο. Είναι δεδομένη η αμέριστη συμπαράσταση της ΟΧΕ σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματός μας γιατί μόνο έτσι μπορεί να στηριχθεί και να προχωρήσει. Η ΟΧΕ θα είναι δίπλα στην προσπάθεια της συνέχισης της διοργάνωσης στη Βέροια και να είστε σίγουρη κα Κατερίνα Ψωμιάδου ότι πολλές πόλεις στην Ελλάδα σας ζηλεύουν. Καλή επιτυχία σε όλους».

Θεόφιλος Κορωνάς (Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας): «Καλημέρα και από μένα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διεξάγεται εδώ το τουρνουά. Θεωρώ πως ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και η Βέροια να θεωρούνται έννοιες ταυτόσημες. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να παραμείνει εδώ το τουρνουά και τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες που βοήθησαν έτσι ώστε να διεξαχθεί εδώ η διοργάνωση, όπως επίσης και τον αντιπρόεδρο, αφού χωρίς αυτόν δεν θα ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Θέλουμε να ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά φέτος. Ο πήχης θα ανεβαίνει όλο και ψηλότερα κάθε χρόνο. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές και προπονητές να έχουν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία εδώ. Να τελειώσει το τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και ας νικήσει ο καλύτερος».


Μελίνα Δαμιανίδου (Πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ): «Απλώθηκε στο ΚΕΜΑΕΔ ένα χέρι, το χέρι του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που είμαστε κομμάτι αυτής της διοργάνωσης. Κι εμείς παλεύουμε για το αύριο. Θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση των αθλητών, σε μια εκδήλωση του Σαββάτου και την τελευταία ημέρα, πριν τον αγώνα παλαιμάχων. Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία δεν δικαιώνεται ποτέ. Αυτές οι διοργανώσεις μας βοηθούν να μένουμε όρθιοι και να βγαίνουμε από την ρουτίνα μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον προβάλουμε. Ο Δημήτρης και η Κατερίνα επέλεξαν τα αναμνηστικά δωράκια που θα δώσουν να είναι από τις δημιουργίες του ΚΕΜΑΕΔ».

Κατερίνα Ψωμιάδου (Υπεύθυνη διοργάνωσης και μέλος οργανωτικής επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»): «Ένα χρόνο μετά μας υποδέχεστε και μας αγκαλιάζετε ξανά. Πέρυσι η πρώην δήμαρχος, μας υποσχέθηκε μια αγκαλιά που θα είναι πάντα ζεστή και ο τωρινός δήμαρχος κράτησε αυτή την υπόσχεση με μεγάλη αγάπη. Για εμάς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βέροια, δεν είχαμε καμία άλλη σκέψη κι επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΧΕ, τον Δήμαρχο, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μέριμνα με τα παιδιά της, τους εθελοντές. Είμαι πολύ συγκινημένη που είμαι και πάλι εδώ. Είμαστε εδώ για να διασκεδάσουμε, να παίξουμε με τα παιδιά, να τους μάθουμε πράγματα. Κουραστήκαμε, αλλά νομίζω ότι έχουν προβλέψει σχεδόν κάθε λεπτομέρειας. Ακόμη κι αυτοί που δεν κατάφεραν να βρίσκονται εδώ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω του live streaming την διοργάνωση. Αν τελειώσει με το καλό και ο 3ος ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και αποφασίσουμε ότι θα γίνει και 4ος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός της Βέροιας. Είναι σημαντικό ότι στη Βέροια θα βρεθούν αυτές τις ημέρες περίπου 500 άνθρωποι του αθλήματος, αθλητές, συνοδοί, γονείς, διαιτητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ»

Άγγελος Μαυρίδης (Μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Καταρχήν μία από τις ιδιότητες μου στην ομοσπονδία είναι ότι εκπροσωπώ την ανάπτυξη. Πρέπει να γίνονται σε όλη την Ελλάδα τέτοιες διοργανώσεις Είμαστε υπέρ του αθλητισμού πρώτα στα σχολεία και μετά στα σωματεία. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο αθλητισμός να δει άσπρη μέρα. Από την πλευρά μας σαν ανάπτυξη θα είμαστε πάντα κοντά σε οποιοδήποτε τουρνουά, που αφορά μικρές ηλικίες και θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία και θα τα ξαναπούμε στους αγωνιστικούς χώρους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x