Ελλάδα

Πρίφτης: «Είχαμε σωστή αμυντική λειτουργία»

Στην αμυντική λειτουργία του Άρη απέδωσε την επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο τεχνικός του «αυτοκράτορα» τόνισε πως είναι πάντα σημαντική μια νίκη εντός έδρας σε ένα μεγάλο ντέρμπι, όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας επιθετικά και στάθηκε στις δυσκολίες που περιμένει στην έδρα του «Δικεφάλου», όπωβς και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων». Επίσης, στο άγχος που επικρατούσε, λόγω της ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης και στα προσωπικά μαρκαρίσματα σε συγκεκριμένους παίκτες των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτή τη σημαντική νίκη. Προσδίδει μια μεγαλύτερη αξία, όχι επειδή παίζαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά γιατί ήταν ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Δεν παίξαμε καλά, κυρίως επιθετικά, είχαμε άσχημα ποσοστά στο τρίποντο και κακές αντιδράσεις στις φάσεις στον αιφνιδιασμό. Είχαμε σωστή αμυντική προσέγγιση και λειτουργία, ειδικά στα γκαρντ. Ξέρουμε ότι το επόμενο παιχνίδι, επίσης, με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο, γιατί είναι μια οργανωμένη ομάδα που "διαβάζει" σωστά στο σετ παιχνίδι. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να τον αντιμετωπίσεις.

Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους μας, η συμπεριφορά τους ήταν αυτή που έπρεπε, εύχομαι το ίδιο να ισχύει και την ερχόμενη εβδομάδα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να πω κάτι στον κόουτς, γιατί θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα.

Θα πω ψέματα αν πω ότι αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν άγχος. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Αλλά, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τη σημασία του αγώνα για την πόλη, υπάρχει άγχος. Κι αυτό μεταφράζεται από την αναποτελεσματικότητά μας στην επίθεση. Μέσα από την άμυνά μας στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, κρατηθήκαμε στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχει δύο πολύ καλούς παίκτες στο προσωπικό μαρκάρισμα. Νομίζω, όμως, ότι αν παίξεις ομαδικά, μπορείς να βρεις τρόπους για να σκοράρεις. Εμείς το κάναμε σε μερικά σημεία, σε άλλα δεν "διαβάσαμε" σωστά το παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σε υψηλή ένταση και σε υψηλό ρυθμό, συνδυάζοντάς το με σωστές αποφάσεις.

Από το πρώτο δεκάλεπτο καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να μας βοηθήσει ο Τόμας. Δεν έχει πάθει υποτροπή, αλλά αισθάνθηκε ενόχληση στο ίδιο πόδι. Η απουσία του ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας».

Ο Βασίλης Σίμτσακ συμπλήρωσε πως: «Ήταν σημαντική νίκη για μας. Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας, όχι μόνο γιατί ήταν απέναντί μας ο ΠΑΟΚ, αλλά γιατί ήταν ένα παιχνίδι που είχε διακοπεί και θα μπορούσαν να τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί χειρότερα για μας. Είμαστε πολύ κερδισμένοι με τους βαθμούς που πήραμε. Στο παιχνίδι ήμασταν πολύ νευρικοί, είχαμε άγχος κι αυτό φάνηκε από την αστοχία, αλλά και από το γεγονός ότι ήμασταν άστοχοι, αλλά καταφέραμε και την καλύψαμε μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, ειδικά στην τελευταία περίοδο όπου πήραμε τη διαφορά.

Στο τέλος, είχαμε βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση, δώσαμε δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει στο σκορ, αλλά εκεί, λίγο το ότι είχαμε περισσότερη συγκέντρωση, λίγο η κούραση του ΠΑΟΚ, έφεραν τη δική μας νίκη. Πάμε τώρα να παίξουμε στην έδρα του ΠΑΟΚ, βλέπουμε το παιχνίδι ως μια καλή ευκαιρία για να πάρουμε ακόμη δύο βαθμούς, τους οποίους χρειαζόμαστε πάρα πολύ.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν τεράστια προσπάθεια για να επαναληφθεί ο αγώνας κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε δύο βαθμούς. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι πολλοί παίκτες δεν έχουν την εμπειρία αυτών των αγώνων. Θέλει συγκέντρωση, σήμερα πήραν μια πρώτη "γεύση".

Είναι λογική αυτή η πίεση ως ένα σημείο, αλλά πρέπει να την αντέχουμε. Σε τελική ανάλυση γι’ αυτά τα παιχνίδια ζούμε, αυτά θα θυμόμαστε όταν σταματήσουμε. Είχαμε άγχος να τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι. Είναι λεπτομέρειες που δουλεύουμε, με σκοπό να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x