Betmasters

Προβάδισμα η Νίζνι, αντέχει η Ζαλγκίρις

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr σημεία για τα τέσσερα παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Στο Κάουνας η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ζαλγκίρις και τη Ρεάλ έχει προφανές φαβορί τούς Μαδριλένους, οι οποίοι με 91,5 πόντους ανά παιχνίδι είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Συνολικά οι φιλοξενούμενοι του Πάμπλο Λάσο αποτελούν ένα άρτια δουλεμένο σύνολο, τα οποίο στη φάση των ομίλων δεν γίνεται ν΄ αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Έχει 23,8 ασίστ μέσο όρο ανά ματς, ενώ έχει περιορίσει τα λάθη στα 9,8!

Κλειδί στο παιχνίδι θα είναι η ρακέτα και το κατά πόσο θα μπορέσουν οι Γιαβτόκας, Σαλένκα και Γιανκούνας να τα βάλουν με τους έμπειρους και ακριβούς σταρ των Ισπανών. Πάντως, η Ζαλγκίρις του Γκιντάρας Κραπίκας δεν είναι εύκολη περίπτωση ειδικά στη Λιθουανία. Έχει μπασκετικό και δύσκολο, για τον αντίπαλο, κοινό. Σίγουρα δεν διέπεται από σταθερότητα κι επικαλούμαστε ορισμένα ματς του λιθουανικού πρωταθλήματος που κέρδισε δύσκολα και με μέτριο μπάσκετ.

Εντός έδρας στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκας είναι αήττητη, ενώ η Ρεάλ εκτός έχει μία οριακή νίκη με την Ούνιξ και μία αντίστοιχη ήττα από την Έφες. Το +6,5 είναι καλό αβαντάζ, κι ας μοιάζει μικρό, που πείθει για τον «άσο». Από εκεί και πέρα η Γαλατασαράι καλείται να εκμεταλλευτεί τις ήττες των Λαμποράλ και Βαλένθια και να φθάσει τον Ερυθρό Αστέρα. Αν μπορέσει να καλύψει και τη διαφορά των οκτώ πόντων που έχασε στη Σερβία θα είναι το ιδανικό.

Δεν είναι καλά η ομάδα του Αταμάν κι έχει και απουσίες. Οι φιλοξενούμενοι είναι σε θετική πορεία και στην Αδριατική Λίγκα και στην Ευρωλίγκα, όμως το μπάσκετ τους βασίζεται πολύ στο «θηρίο» Μαριάνοβιτς και στη φθορά που προκαλεί στις αντίπαλες φροντ-λάιν. Παράγων όχι τόσο πειστικός για να τους εμπιστευτούμε σε μία δύσκολη έδρα και να τους χαρίζει σερί επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο.

Τα «διπλά» των Νίζνι και Τσεντεβίτα, τέλος, θα συμπληρώσουν την τετράδα για την Παρασκευή (21/11). Η Ουνικάχα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία σούπερ πειστική εμφάνιση, ως γηπεδούχος, στη διοργάνωση: Κέρδισε με +3 την Άλμπα, δεχόμενη 84 πόντους, τη Λιμόζ τη νίκησε με +6 πόντους διαφορά, ενώ έχασε από τη Μακάμπι. Η Τσεντεβίτα σαφέστατα είναι κατώτερη και μάλλον θα χάσει, ωστόσο το +11,5 είναι μεγάλο χάντικαπ.

Όσον αφορά το κλαμπ του Νόβγκοροντ προέρχεται από σούπερ εμφανίσεις κι από πολύτιμη νίκη επί της Ούνιξ, στην Ευρωλίγκα, που ήταν και η πρώτη εκτός έδρας. Η Σάσαρι άργησε, μάλλον, να ξυπνήσει στο θεσμό και το 92-80 επί της Ζαλγκίρις θα έχει ελάχιστη αξία, αν εν προκειμένω δεν πάρει το ροζ φύλλο. Κομβικό ματς και τις δύο ομάδες, θα κριθεί στο όριο με τους Ρώσους να είναι σαφέστατα πιο κοντά στη νίκη. Έχουν και +4,5 πόντους, επομένως τους προτείνουμε.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
744. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (+6,5) – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1 (1,80)
745. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (+4,5): 1 (1,75)
746. ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΑΡΙ – ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ (+4,5): 2 (1,80)
747. ΜΑΛΑΓΑ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+11,5): 2 (1,80)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x