Επικαιρότητα

Προκήρυξη για εισαγωγή 1194 σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, υπέγραψε, την προκήρυξη για την εισαγωγή 1194 σπουδαστριών και σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2013-2014

Ειδικότερα, θα εισαχθούν 705 σπουδαστές στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και 489 στις ΑΕΝ Μηχανικών.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών υποψηφίων συμμετεχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι η 11η Ιουλίου 2013, ενώ των λοιπών κατηγοριών είναι η 9η Αυγούστου 2013. Η σχετική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Εξάλλου, ο υπουργός σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλη Σακέλλη, εξέφρασε προς τους κοινωνικούς εταίρους την ικανοποίησή του για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τους συνεχάρη για το αποτέλεσμα του εποικοδομητικούδιαλόγου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα ομαλής λειτουργίας του ακτοπλοϊκού κλάδου -κατά την ιδιαίτερα σημαντική για τη νησιωτική Ελλάδα και για τον τουρισμό- θερινή περίοδο. Οι τρεις πλευρές - πολιτεία, πλοιοκτήτες και ναυτεργασία – δεσμεύτηκαν για την ενίσχυση της προσπάθειας για τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και για την εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας, με σκοπό τη διασφάλιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x