Μοτοσικλέτα

Πρόκληση για όλους...

Νέα αγωνιστική ομάδα η Kosmocar - EKO Ducati Team, νέος οδηγός ο Γιώργος Παπασταύρου, πολλές οι φιλοδοξίες για το μέλλον.

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή, με συρρικνωμένα τα οικονομικά μεγέθη, η αναγγελία της σύνθεσης μιας νέας αγωνιστικής ομάδας και μάλιστα με αρκετή υποστήριξη από χορηγούς - εταιρείες (χορηγούς αυτές αγώνες δεν γίνονται), μόνο αισιοδοξία μπορεί να σκορπίσει. Βέβαια, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη κι ας ελπίσουμε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες ενέργειες, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Kosmocar - EKO Ducati Team

Στο πλαίσιο της αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο της Ducati, η Kosmocar (εισαγωγέας των VW, Audi, Bentley – επισκευαστής Lamborghini) αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της ομάδα, η οποία θα την εκπροσωπήσει σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε έναν Έλληνα οδηγό, τον 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου και σε μια ομάδα Ελλήνων μηχανικών, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω από τα συνηθισμένα –συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – και να πάρουν εμπειρία από διεθνείς αγώνες. Κι αν όλα πάνε καλά, ίσως κάνουν το άλμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Σε άμεση συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse του εργοστασίου στη Μπολόνια, αποκτήθηκε η κορυφαία Superbike Panigale 1199SSTK, η οποία πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Superstock, είχε μία νίκη και τρία βάθρα σε 10 αγώνες. Η ελληνική ομάδα, πέρα από το εγχώριο πρωτάθλημα, θα πάρει μέρος και σε έναν αγώνα της Ιταλίας, ενώ θα συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων για τους Έλληνες Ducatisti.

Εν συντομία…

Ρούκι στην κορυφαία κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Γιώργος Παπασταύρου. Το 2012 έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Ο Τeam Manager Γιάννης Μυτιληνάκης και ο Τεχνικός Διευθυντής Μάκης Παπαδόπουλος, θα συνεργαστούν με μια από τις καλύτερες ομάδες αγωνιστικής υποστήριξης, την ZenOne Racing. Μεγάλος χορηγός η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ, ενώ την προσπάθεια υποστηρίζουν οι εταιρείες: Castrol, hellas online, Mapfre, Sap, Pirelli, Regina και Audi.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x