Φιλότιμες προσπάθειες να μείνει εκτός οκτάδας στην ισπανική λίγκα καταβάλλει η Λαμποράλ Κούτσα. Για την 31η αγωνιστική η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ηττήθηκε με 72-66 στη Βιτόρια από τη Λαγκούν Άρο και έπεσε στην όγδοη θέση, σε απόσταση μίας νίκης από την ομάδα που την κέρδισε, αλλά και την Μπανταλόνα. Ο Τόμας Ερτέλ με 18 πόντους πάλεψε περισσότερο από τους γηπεδούχους.
Η Ουνικάχα έφτασε τις 22 νίκες και παραμένει τέταρτη, καθώς διέσυρε με 106-65 την ουραγό Βαγιαδολίδ. Ο Ζόραν Ντράγκιτς είχε 15 πόντους, ενώ ο Φραν Βάσκεθ με 5 τάπες έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα των 600 στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Για τους ηττημένους ο Δημήτρης Χαριτόπουλος σε 22:53 είχε 8 πόντους (2/3 βολές, 3/8 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.
Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου γνώρισε εντός έδρας ήττα με 70-56 από την Καχασόλ με τον Έλληνα γκαρντ να έχει 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 8 λεπτά.
Η Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου ηττήθηκε από τη Γκραν Κανάρια στην έδρα της με 95-65, με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει για τους καταδικασμένους γηπεδούχους 9 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 14 λεπτά.
Αναλυτικά η 31η αγωνιστική:
Τετάρτη 7/5
Μπιλμπάο-Μπανταλόνα 83-90
Φουενλαμπράδα-Ρεάλ Μαδρίτης 68-94
Μούρθια-Μπαρτσελόνα 72-84
Πέμπτη 8/5
Ομπραντόιρο-Καχασόλ 56-70
Βαγιαδολίδ-Ουνικάχα 65-106
Λαμποράλ Κούτσα-Λαγκούν Άρο 66-72
Σαραγόσα-Εστουντιάντες 80-65
Μανρέσα-Γκραν Κανάρια 65-95
*Το Κανάριας-Βαλένθια θα γίνει στις 15/5 λόγω της συμμετοχής της τελευταίας στον τελικό του Eurocup.
Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






