Επικαιρότητα

Προσγείωση γυροπλάνου στο Καπιτώλιο!

Συνελήφθη ο πιλότος - Δείτε τα βίντεο.

Το δικό του μήνυμα κατά της διαφθοράς και ειδικά στο θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών ήθελε να στείλει ένας ταχυδρόμος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ και επέλεξε να το κάνει πετώντας με ένα μικρό αεροπλάνο πάνω από το Καπιτώλιο και προσγειώνοντάς το στους κήπους του!

Αυτόματα σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσε η αστυνομία του Καπιτωλίου ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Το Καπιτώλιο αποκλείστηκε για ώρες ενώ οι άφωνοι τουρίστες πρόλαβαν και κατέγραψαν σε βίντεο την πτήση του Doug Hughes.

Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως ενώ το γυροπλάνο ελέγχθηκε ενδελεχώς και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Ο Hughes είχε προαναγγείλει την ενέργειά του αυτή και σε κάθε βήμα του τον παρακολουθούσε ένα ρεπόρτερ των Tampa Bay Times.

Σύμφωνα με έναν φίλο του, ο οποίος μίλησε στο CNN, η ιδέα άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό του Hughes όταν ο μεγαλύτερος γιος του αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα άλλο. «Μας είπε πως ένιωθε πως ο γιος του έκανε κάτι χαζό αλλά ταυτόχρονα ήταν και μία δήλωση», είπε στο αμερικανικό δίκτυο ο ρεπόρτερ Ben Montgomery.

«Είχε πάρει ένα μάθημα από την πράξη του γιου του, και ήταν πως αν θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα πρέπει να κάνεις κάτι μεγάλο, όσο θλιβερό κι αν δείχνει».

Σύμφωνα με τον Montgomery ο Hughes ήξερε πως μπορεί να σκοτωνόταν είτε κατά τη διάρκεια της πτήσης είτε από την αστυνομία του Καπιτωλίου.

«Ήταν έτοιμος για όλο αυτό, το σχεδίαζε 2,5 χρόνια, είχε σκεφτεί κάθε πιθανό σενάριο», πρόσθεσε ο Montgomery.

Ο Hughes είχε σκοπό να μοιράσει επιστολές σε όλα τα μέλη του Κογκρέσου με αίτημα την αναμόρφωση των νόμων που διέπουν το πολιτικό χρήμα.

Δείτε τα βίντεο







Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x