Επικαιρότητα

Πρόστιμο-μαμούθ σε οδηγό για παράνομο παρκάρισμα!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη δεν αρκεί. Δάνειο από τράπεζα ίσως χρειασθεί να πάρει ένας Βρετανός, αν του το δώσουν, βέβαια, για να εξοφλήσει κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε πάρκινγκ.

Έμφραγμα και εγκεφαλικό μαζί θα κόντεψε να πάθει ο Σκωτσέζος Έντουαρντ Γουέιλς, όταν του ήρθε λογαριασμός να πληρώσει για παράνομη στάθμευση.

Είχε διαπράξει το λάθος να παρκάρει το όχημά του σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης στο Σκάι-Παρκ της Γλασκώβης, για πάνω από 2 ώρες, που παύει να είναι δωρεάν, συνολικά 33 φορές.

Το ποσό που κλήθηκε να δώσει ανέρχεται σε 4.950 λίρες (σ.σ. 6.000 ευρώ), αναφέρει η Daily Record.

Δεν του φταίει, όμως, κανείς, παρά ίσως η αφηρημάδα του ή ακόμη χειρότερα, η αδιαφορία του.

Και αυτό επειδή στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν σε εμφανέστατα σημεία κόκκινες ενδείξεις που προειδοποιούν τους οδηγούς ότι ο μέγιστος χρόνος που μπορούν να αφήσουν το όχημά τους είναι οι δύο ώρες.

Το σταθερό πρόστιμο για κάθε φορά είναι 100 λίρες, το οποίο μειώνεται σε 60 λίρες εάν καταβληθεί εντός 14 ημερών ή αυξάνεται σε 150 λίρες εάν ο παραβάτης το αγνοήσει, όπως στην περίπτωση του Γουέιλς.

inner

Πάλι καλά γι’ αυτόν, αφού ήρθε σε διακανονισμό με την ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται το Σκάι-Παρκ για να πληρώσει τελικά 2.890 λίρες (σ.σ. 4.000 ευρώ) συν τους τόκους.

Η περιπέτεια του Έντουαρντ Γουέιλς έρχεται να υπενθυμίσει στους παραβάτες οδηγούς ότι ρισκάροντας να μην πληρώσουν την αρχική κλήση, ελπίζοντας ότι θα ξεφύγουν, «πλανώνται πλάνην οικτράν…».

Εκτός αν είσαι στην Ελλάδα, που υπάρχει -ή τουλάχιστον υπήρχε- μία ελπίδα να τη σβήσεις!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x