Βόλεϊ

Πρόστιμο στην Παναχαϊκή

Με πρόστιμο συνολικά 2.500 ευρώ τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή για τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τη VolleyLeague.

Αντίθετα, απαλλάχθηκε ο μάνατζερ των «πράσινων», Γιώργος Αλεξανδρής και το ΤΑΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«To Moνομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ (ΜΠΔΟ/ΕΣΑΠ) αποφάσισε:

1.Δικάζοντας βάση σχετικών εγγράφων (φύλλο αγώνα και έκθεση κομισάριου του αγώνα Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός της 9 Απριλίου 2014) και του από 15 Απριλίου 2014 εγγράφου απολογητικού υπομνήματος του εγκαλουμένου σωματείου (άρθρο 37 ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ σε συνδυασμό με άρθρο 5 πειθαρχικού δικαίου ΕΟΠΕ), επιβάλει στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον ανωτέρω αγώνα (άρθρα 21 παρ. α πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ).

Επίσης, επιβάλλει ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, όταν αγωνίζεται η ομάδα του, διάρκειας τεσσάρων μηνών στον στατιστικολόγο του πρώτου εγκαλούμενου σωματείου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο (άρθρο 46 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ) και στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 χρηματικό πρόστιμο χιλίων ευρώ για τη συμπεριφορά του δεύτερου εγκαλούμενου – στατιστικολόγου του, Παναγιώτη Παπαδόπουλου (άρθρο 46 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ).

Κατά συγχώνευση των χρηματικών ποινών, η συνολική χρηματική ποινή που επιβάλλεται στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 ανέρχεται στο ποσό των δυόμιση χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ. 3 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ, η ποινή του αποκλεισμού στους υπαιτίους με ποινή απαγόρευσης εισόδου, ισχύει από τον επόμενο κατά σειρά, από την έκδοση της απόφασης, αγώνα του πρωταθλήματος και (εφόσον δεν έχει εκτιθεί στο σύνολο της εντός της αγωνιστικής περιόδου στην οποίο εκδόθηκε η απόφαση) εκτίεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

2.Δικάζοντας βάση σχετικών εγγράφων (φύλλο αγώνα και έκθεση κομισάριου του αγώνα Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός της 9 Απριλίου 2014) και του από 15 Απριλίου 2014 εγγράφου απολογητικού υπομνήματος του εγκαλουμένου σωματείου (άρθρο 37 ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ σε συνδυασμό με άρθρο 5 πειθαρχικού δικαίου ΕΟΠΕ), απαλλάσσει τον εγκαλούμενο team manager του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, κ. Γεώργιο Αλεξανδρή, καθόσον από την αποδεικτική διαδικασία (συμπεριλαμβανομένου και του αποσπάσματος βίντεο του αγώνα το οποίο εκτιμήθηκε ως «δικαστικό τεκμήριο» άρθρο 4 παρ. 7 Πειθαρχικού Δικαίου ΕΟΠΕ), κρίθηκε ότι συντρέχει λόγος αποκλεισμού του πειθαρχικά εγκαλουμένου χαρακτήρα της πράξεως κατά αναλογική εφαρμογή του άρθρου 308 παρ. 3 του Π.Κ.

Συνακόλουθα, απαλλάσσεται και το ΤΑΑ Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά του παραπάνω εγκαλούμενου team manager».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x