Πρόστιμο στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ

Οι πρωταθλητές Ελλάδος τιμωρήθηκαν συνολικά με 900 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων και για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών τους και το ποσό συγχωνεύτηκε στα 700 ευρώ από τον αθλητικό δικαστή της ΕΣΑΠ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Κοινοποιήθηκε η απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου (ΜΠΔΟ) από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ, κ. Καφύρα, αναφορικά με τον αγώνα που διεξήχθη στις 4.5.2017, στο Κ.Γ ΠΑΟΚ (PAOKSPORTSARENA), στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της τελικής φάσης των playoff του πρωταθλήματος Volley League2016 – 2017 μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και η οποία επιβάλλει στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

α) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) για τη μη ιδιαίτερης βαρύτητας ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία χωρίς επαφή με παράγοντα του αγώνα [i) κομμάτια ψωμιού στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας με διακοπή του αγώνα για δύο λεπτά και ii) χαρτιά/ρολά χαρτοταινιών σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο του αγώνα, χωρίς διακοπή του, βλ. φύλλο αγώνα, αρ. 17 § 2Α περ. β και 28 § 9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ και

β) χρηματικό πρόστιμο ποσού τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) για τα εξυβριστικά συνθήματα σε βάρος αθλητή της αντίπαλης ομάδας, τα οποία κρίνονται μεν εκτεταμένης έντασης, δεδομένου ότι έλαβε χώρα διακοπή του αγώνα για δύο λεπτά (βλ. φύλλο αγώνα), πλην όμως μη ιδιαίτερης βαρύτητας, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν επαναλήφθηκαν (αρ. 26 § 5 σε συνδυασμό με 17 § 2 Α Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των επτακοσίων ευρώ (700,00 €) (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη χρήση λέιζερ εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 29 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ και συγκεκριμένα, εν προκειμένω έλαβε χώρα χρήση λέιζερ από τους φιλάθλους του εγκαλούμενου σωματείου δύο φορές, ήτοι στο πρώτο σετ με σκορ 9 – 6 υπέρ του Ολυμπιακού και στο τρίτο σετ με σκορ 6 – 3 υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις έγινε σχετική σημείωση στο φύλλο αγώνα και συστάσεις από το μικρόφωνο και ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω διακοπή και στις δύο περιπτώσεις (βλ. φύλλο αγώνα, 29 §§ 1, 2 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Επομένως δεν ακολούθησε περαιτέρω χρήση για τρίτη και τέταρτη φορά, ώστε να χρήζει εφαρμογής η διάταξη του αρ. 29 § 7 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ που επιτάσσει επιβολή ποινής από το παρόν όργανο».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ