Τεχνολογία

Πρόταση-μαμούθ από τη Microsoft

Τινάζει τη μπάνκα η Microsoft, για να αποκτήσει το δημοφιλέστατο ηλεκτρονικό game Minecraft, που λατρεύουν να παίζουν μικρότερα αλλά και … μεγαλύτερα παιδιά.

Το αστρονομικό ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Minecraft, προσφέρει στην σουηδική εταιρία Mojang η Microsoft.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα την Τρίτη, ο κολοσσός στον χώρο της τεχνολογίας συνεχίζει να ποντάρει στην πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών Xbox, και μάλιστα στρέφει την προσοχή του στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Και ο νούμερο 1 στόχος είναι το Minecraft, το game που διασκεδάζει αφάνταστα εκατομμύρια παίκτες, οι οποίοι μετατρέπονται σε διαδικτυακούς «αρχιτέκτονες», σχεδιάζοντας κτίρια.

Στελέχη της Microsoft κατέθεσαν την προσφορά τους στην εταιρία Mojang, που εδρεύει στην Στοκχόλμη.

Ευελπιστούν να έχουν κλείσει τη συμφωνία-μαμούθ στα τέλη του 2014, με το αντίτιμο της εξαγοράς να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 2,5 δισ. δολαρίων.

Μα τι κάνει πια αυτό το Minecraft;

Παπάδες!

Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να εξερευνούν έναν εικονικό Lego-κόσμο, ο οποίος αριθμεί 100 εκατομμύρια «κατεβάσματα» (download) μόνο στο PC από τη χρονιά που πρωτοεμφανίσθηκε, το 2009.

Επιπλέον, πρόκειται για το πιο δημοφιλές online παιχνίδι για Xbox, και την κορυφαία επί πληρωμή εφαρμογή (app) για το iOS της Apple και το Android της Google στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Microsoft διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το Minecraft θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες στις οποίες διατίθεται σήμερα: PC, iOS, Android, Xbox και PlayStation.


Δείτε σχετικό video:




Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x