Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πρότυπο για τις μεινότητες η πρώτη μαύρη τερματοφύλακας των ΗΠΑ

Η κορυφαία τερματοφύλακας πόλο του κόσμου, Άσλει Τζόνσον, σε δηλώσεις της τόνισε πως θέλει να αποτελέσει πρότυπο για τις μειονότητες. Άλλωστε, είναι η πρώτη μαύρη τερματοφύλακας της εθνικής ΗΠΑ.

Είναι η κορυφαία τερματοφύλακας του κόσμου και η πρώτη μαύρη πολίστρια που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την 21χρονη Άσλει Τζόνσον, η οποία, σύμφωνα με τον προπονητή της στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν...«παίζει στη θέση του τερματοφύλακα όπως δεν έχει παίξει ποτέ καμία άλλη στο παρελθόν». Η ικανότητά της στο να διαβάζει τη σκέψη των αντιπάλων είναι εκπληκτική και έχει δημιουργήσει νέα στάνταρντς στη νευραλγική αυτή θέση.

inner

Η ίδια, φοιτήτρια στο Πρίνσετον, δεν αισθάνεται διαφορετικά όταν παίζει, παρ' ότι γνωρίζει ότι στρέφει τα βλέμματα πάνω της. Αντίθετα, νιώθει μεγάλη ευθύνη, ώστε να αποτελέσει πρότυπο για τις μειονότητες. «Νιώθω ξεκάθαρα την ευθύνη να αποτελέσω ένα πρότυπο για τους μαύρους αθλητές και συνολικά για τις μειονότητες. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που παίζουν πόλο. Μόνο και μόνο ότι είμαι μαύρη, μου δίνεται μεγαλύτερη προσοχή. Βέβαια, το ότι με κοιτάζουν διαφορετικά, δε σημαίνει ότι παίζω και διαφορετικά ή ότι έχω να αποδείξω κάτι στον οποιονδήποτε. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ, όπως οποιοσδήποτε άλλος αθλητής».

inner

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ είναι το ακλόνητο φαβορί για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Είναι, άλλωστε, η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Καζάν το 2015. Αν τελικά κατορθώσει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, η Άσλει Τζόνσον θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσει αυτό που θέλει. Το πρότυπο για τις μειονότητες. Όχι μόνο της χώρας της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x