Κώστας Νικολακόπουλος

Πρωτάθλημα να 'ναι και ας είναι στα χαρτιά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει στο sport-fm.gr την όλη προσπάθεια αφαίρεσης του τίτλου του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό!

• Επανειλημμένως είχαν δηλώσει αξιωματούχοι του ΠΑΟΚ ότι δεν κυνηγάνε όλες τις δικαστικές υποθέσεις του Ολυμπιακού για να του πάρουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά, αλλά γιατί απλά θεωρούν ότι «και ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρείται». Μάλιστα, ακούσαμε (γράφτηκε χωρίς να διαψευστεί) μέχρι κι ότι αν ο Ολυμπιακός χάσει το φετινό πρωτάθλημα, αυτό δεν θα το πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά θα το αφήσει στη…Λίγκα!!!

• Τέλος πάντων, ας είμαστε εντελώς παντελώς καλόπιστοι κι ας δεχθούμε τα όσα λέει ο ΠΑΟΚ. Ότι δηλαδή δεν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά,το πρώτο του μετά το μακρινό 1985. Αναπόφευκτα, όμως, έρχεται το ερώτημα, «γιατί τότε πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητάει την ακύρωση της απόφασης της Λίγκας να κατακυρώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος;».

• Προσέξτε, τι σημαίνει πρακτικά κάτι τέτοιο, εάν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ-που δεν υπάρχει περίπτωση, όπως μου λένε έγκριτοι νομικοί, αλλά τέλος πάντων: εφόσον τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση έξι βαθμών για το ματς με τον Πλατανιά, εφόσον δεν εγκριθεί η κατακύρωση της βαθμολογίας, πρωταθλητής βγαίνει ο ΠΑΟΚ! Αντίθετα, εάν εγκριθεί η κατακύρωση της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

• Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πηγαίνοντας στο Διαιτητικό Δικαστήριο δείχνει ότι αυτό που θέλει είναι ακριβώς να αφαιρέσει το πρωτάθλημα από τον νόμιμο κάτοχο του. Ειδάλλως, δεν θα προσέφευγε εκεί και θα περίμενε την απόφαση για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Και θα ξεκινούσε και το επόμενο πρωτάθλημα με αβαντάζ, εάν ο Ολυμπιακός τιμωρούνταν. Όμως, αυτό το οποίο κάνει είναι να εξαντλεί κάθε πιθανότητα να πάρει ο ίδιος την πρώτη θέση-και προφανώς να παίξει αυτός σαν πρωταθλητής στον πιο εύκολο προκριματικό στο Τσάμπιονς λιγκ;…

• Βέβαια, τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Όποιον νομικό κι αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, είτε να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό, είτε να ακυρώσει το Διαιτητικό Δικαστήριο την απόφαση της Λίγκας. Όμως, η όλη μέθοδος που χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ δείχνει την στόχευση του: πρωτάθλημα να΄ναι κι ας είναι στα χαρτιά. Τουλάχιστον όλοι αυτό καταλαβαίνουμε. Αν καταλαβαίνουμε όλοι λάθος, τότε συγνώμη, τι να πω.

• Παρεμπιπτόντως, οι νομικοί που ρώτησα, ήταν κατηγορηματικοί, ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε τιμωρία στον Ολυμπιακό για τον Πλατανιά, αφού για το ματς αυτό έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο εδώ κι ένα μήνα. Γιατί τότε μπορεί κάθε απόφαση της δικαιοσύνης, μπορεί να είναι με την αίρεση της αλλαγής της στο μέλλον, με ισχυρισμούς μίας ομάδας περί άσκησης βίας από τον αντίπαλο της, χωρίς καμία απόδειξη από διαιτητή, παρατηρητή κι Αστυνομία.

• Για να δούμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x