F1

Πρωταθλητής ο Χάμιλτον!

Τι κι αν περιορίστηκε απλώς στη 9η θέση στο GP του Μεξικού; Ο Λιούις Χάμιλτον εξασφάλισε μαθηματικά τον 4ο τίτλο στην καριέρα του στη Formula 1, καθώς ο Φέτελ έμεινε 4ος. Νικητής ο Φερστάπεν.

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τον τέταρτο τίτλο στην καριέρα του ισοφαρίζοντας πλέον την επίδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes θα αρκείτο σε ένα πλασάρισμα ακόμη και στην πέμπτη θέση για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, αλλά παρότι έμεινε μόλις ένατος, κατέκτησε τον τίτλο από τη στιγμή που ο Γερμανός της Ferrari δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δυάδα και έμεινε τέταρτος.

Την τρίτη νίκη στην καριέρα του πήρε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull εκμεταλλευόμενος την επεισοδιακή εκκίνηση που έφερε Χάμιλτον και Φέτελ στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Ο Βαλτέρι Μπότας με Mercedes και ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari συμπλήρωσαν το πόντιουμ. Οκόν, Στρολ, Πέρες, Μάγκνουσεν και Αλόνσο ήταν οι υπόλοιποι της βαθμολογούμενης δεκάδας.

Ο αγώνας έγινε… ροντέο από το ξεκίνημα. Στην πρώτη στροφή Φερστάπεν και Φέτελ είχαν επαφή με τα ελαστικά τους, ο Χάμιλτον προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την περίσταση για να περάσει τον Γερμανό, αλλά ο τελευταίος έπεσε από πίσω του. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο Φέτελ να χάσει το μπροστινό «φτερό» του και ο Χάμιλτον να πάθει κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να βρεθούν ο μεν 19ος, ο δε 20ος και μεγάλος κερδισμένος να είναι ο Φερστάπεν που κατέληξε πρώτος και με τους δύο μεγάλους αντιπάλους του σχεδόν εξουδετερωμένους.

Ο Φέτελ άρχισε τον δικό του αγώνα για να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις και ο Χάμιλτον να προφτάσει την πέμπτη θέση για να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση τον τίτλο. Ο πρώτος κατάφερε αρκετά γρήγορα να ανέβει στην έβδομη θέση και στον 51ο γύρο πέρασε έκτος, ενώ ο δεύτερος «κόλλησε» για πολλή ώρα πίσω από αργά μονοθέσια και πάσχιζε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Τα κατάφερε σχεδόν δέκα γύρους πριν το τέλος, όμως ο Φέτελ έμοιαζε να κυνηγά κάτι άπιαστο, αφού αν και βρέθηκε τέταρτος ο δεύτερος Μπότας ήταν αρκετά μακριά του.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που ούτως άλλως εκκίνησε 16ος, αποσύρθηκε πολύ γρήγορα με μηχανικό πρόβλημα ολοκληρώνοντας τον προσωπικό του εφιάλτη στο weekend, ενώ το Grand Prix τελείωσε πρόωρα για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ λόγω βλάβης στο ERS και για τον Μπρέντον Χάρτλεϊ που είδε φλόγες να βγαίνουν από τον κινητήρα του. Η κακή μέρα για τη Renault «έκλεισε» με την εγκατάλειψη και του Κάρλος Σάινθ λίγους γύρους πριν το τέλος.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου στη Βραζιλία.

Αναλυτικά η κατάταξη:
inner

Βαθμολογία οδηγών
1. Λιούις Χάμιλτον 333
2. Σεμπάστιαν Φέτελ 277
3. Βαλτέρι Μπότας 262
4. Ντάνιελ Ρικιάρντο 192
5. Κίμι Ραϊκόνεν 178
6. Μαξ Φερστάπεν 148
7. Σέρχιο Πέρες 92
8. Σεμπαστιάν Οκόν 83
9. Κάρλος Σάινθ 54
10. Λανς Στρολ 40

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x