MOTO GP

Πρωταθλητής στο… θρόνο του

Την πρώτη νίκη του στο πρωταθλήμα του Moto GP πανηγύρισε ο Χόρχε Λορένθο στην πίστα Λοσέιλ του Κατάρ. Δεύτερος ο εντυπωσιακός Βαλεντίνο Ρόσι, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Χόρχε Λορένθο «έγραψε» την πρώτη του νίκη στο εναρκτήριο γκραν πρι του Moto GP στην πίστα Λοσέιλ στου Κατάρ.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha εκκίνησε από την πρώτη θέση και διατήρησε την πρωτιά του – χωρίς να αγχωθεί- μέχρι να πέσει η καρό σημαία.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη που παίρνει ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Κατάρ, αυξάνοντας στις 24 τις καρό σημαίες σε όλη του την καριέρα.

Ένας Ρόσι από τα παλιά παρουσιάστηκε στο Κατάρ, κάνοντας όλους τους φίλους του Moto GP να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο «γιατρός» εκκίνησε έβδομος ωστόσο μετά από 20 γύρους και πολλές μάχες ρόδα με ρόδα πρόσφερε ένα εντυπωσιακό ένα-δύο στη Yamaha.

Από το βάθρο στου οποίου στα πρώτα δύο σκαλιά πλασαρίστηκαν δύο ήδη Παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν θα μπορούσε να λείπει ένας μελλοντικός πρωταθλητής.

Ο λόγος γίνεται για τον Μαρκ Μάρκεζ, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία του Moto GP είδε την καρό σημαία τρίτος, δίνοντας εντυπωσιακές μάχες με τον «γιατρό».

Από την τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ντάνι Πεδρόσα.

Ο αγώνας


Πίσω από τον Λορένθο, ο οποίος από νωρίς είχε δημιουργήσει μία καλή διαφορά οι υπόλοιποι αναβάτες είχαν κέφια και το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο εντός πίστας, αφού το θέαμα που πρόσφεραν ήταν εντυπωσιακό.

Οι μονομαχίες του δίδυμου της Repsol Honda έκλεψαν την παράσταση με τον Καλ Κράτσλοου να καραδοκεί για ένα τους λάθος, ώστε να ανακτήσει τις θέσεις που έχασε.

Η εκκίνηση του Κράτσλοου ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Ο Βρετανός αναβάτης της Yamaha δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση από την οποία εκκίνησε, βλέποντας αρχικά τον Ντάνι Πεδρόσα και στη συνέχεια τον Μαρκ Μάρκεζ να τον ρίχνουν στην τέταρτη θέση. H πίεση που του άσκησε ο Βαλεντίνο Ρόσι στο τον οδήγησε σε λάθος, αφού είχε έξοδο από την πίστα με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση.

Σημάδια προόδου παρουσίασε η Ducati στον πρώτο αγώνα της χρονιάς με τους Ντοβιτσιόζο και Χέιντεν να ολοκληρώνουν τον αγώνα από την έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Η κατάταξη:

1. Λορένθο, Yamaha
2. Ρόσι, Yamaha
3. Μάρκεζ, Repsol Honda, +0.437
4. Πεδρόσα, Repsol Honda
5. Κράτσλοου, Monster Yamaha
6. Μπαουτίστα, Go&Fun Honda
7. Ντοβιτσιόζο, Ducati
8. Χέιντεν, Ducati
9. Ιανόνε, Energy T.I. Pramac
10. Σπις, Ignite Pramac
11. Εσπαργκάρο Power Electronics
12. Ντε Πουνιέτ, Power Electronics Aspar
13. Μπαρμπερά, Avintia Blusens

Βαθμολογία αναβατών:

1. Λορένθο, Yamaha, 25
2. Ρόσι, Yamaha, 20
3. Μάρκεζ, Honda, 16
4. Πεδρόσα, Honda, 13
5. Κράτσλοου, Yamaha, 11
6. Μπαουτίστα, Honda, 10
7. Ντοβιτσιόζο, Ducati, 9
8. Χέιντεν, Ducati, 8
9. Ιανόνε, Ducati, 7
10. Σπις, Ducati, 6
11. Εσπαργκάρο, ART, 5
12. Ντε Πουνιέτ, ART, 4
13. Μπαρμπερά, FTR, 3
14. Ερνάντεζ, ART, 2
15. Αογιάμα, FTR, 1

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x