Μαχητικά Αθλήματα

Πρωταθλήτρια με... Master

Για όλους ήταν κάτι πρωτόγνωρο: πυγμαχικός αγώνας που τελείωσε στους 10 γύρους και επαγγελματικός τίτλος υπό διεκδίκηση. Τον κατέκτησε πανηγυρικά η Αρετή Μαστροδούκα στο main event του Gods of War 5!

Για πρώτη φορά μετά το 1981 (τότε ήταν ο Γιάννης Αϊδινιώτης) το ελληνικό κοινό είδε πυγμαχικό αγώνα να τελειώνει στους 10 γύρους. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν η Αρετή Μαστροδούκα και η Τσέχα, Hana Horakova δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο πιο σημαντικό επίτευγμα στην επαγγελματική καριέρα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Με καθολική υπεροχή, η «Master» -όπως είναι το προσωνύμιό της- έφτασε στη νίκη με ομόφωνη απόφαση των κριτών και φόρεσε γύρω από τη μέση της τη ζώνη GBU/WIBF στα 61κ.! Μια νίκη που την έφερε στην πρώτη δεκάδα (Νο 9) της παγκόσμιας κατάταξης και διεύρυνε στις 8 νίκες το αήττητο ρεκόρ της.

Σε μια νέα κατηγορία (76κ.), ο Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου διατήρησε την ποιότητά του ενώ λίγο έλειψε να προσφέρει ένα εντυπωσιακό νοκ-άουτ (με high kick) απέναντι στον Mario Agatic. Ο «Professor» είχε knock down στον β' γύρο, πήρε καθαρά τους τρεις πρώτους γύρους, ωστόσο ο Κροάτης αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Η αντεπίθεσή του όμως στους δύο τελευταίους γύρους δεν ανέτρεψε την κατάσταση κι έτσι ο Έλληνας Kickboxer αναδείχθηκε WKU European Champion με ομόφωνη απόφαση των κριτών.

inner

Αντίπαλο στα μέτρα του ψάχνει ο Αλέξανδρος Βασιλειάδης. Του αρκούσαν δύο γύροι απέναντι στον Στέφανο Αποστολάκη. Με ολοκληρωμένο thai κέρδισε στο ρελαντί και συνέχισε το σερί του, που τον καθιστά τον καλύτερο αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των 70κ.

Ανοίγοντας την διαφορά στα σημεία στον β' και γ' γύρο η Τίτα Γκρούεβα επικράτησε με άνεση και στιλ στο ματς με την Χαρά Δημητρούλα. Ένα δυνατό τεστ πριν το ταξίδι στην Κίνα, σε μια ακόμα διεθνή πρόκληση.

Αφήνοντας πολλές φορές στην άκρη το όποιο πλάνο και τακτική είχαν σχεδιάσει πριν τον αγώνα, Αλέξανδρος Γιαννόπουλος και Φώτης Γκιώνης κονταροχτυπήθηκαν για πέντε γύρους, σε ένα άναρχο, αλλά θεαματικό παιχνίδι με αλλεπάλληλα χτυπήματα! Νικητής (με πλειοψηφική απόφαση 2-1) και με ζώνη της ISKA έφυγε ο Γιαννόπουλος.

Με come-back o Άρης Παναγιωτακόπουλος πήρε το ματς απέναντι στον Μανώλη Παππά (επέστρεψε στην δράση μετά από δύο χρόνια). Ο Παππάς μπήκε πολύ δυνατά και με αλλεπάλληλα χτυπήματα προκάλεσε αιμορραγία στο πρόσωπο του αντιπάλου του, όμως ο Παναγιωτακόπουλος επανήλθε, μάζεψε την διαφορά στα σημεία και στον γ' γύρο έκανε την ολική ανατροπή. Με διαδοχικά κροσέ ζάλισε τον Παππά και κέρδισε με νοκ-άουτ.

Το matchmaking προσέφερε δυνατούς και αμφίρροπους αγώνες που κράτησαν σε εγρήγορση το κοινό, το κλειστό του Δαΐς στο Μαρούσι ήταν από νωρίς γεμάτο με τον κόσμο να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ οργανωτικά (promoter: Στέλιος Πολίτης) είχε προβλεφθεί η κάθε λεπτομέρεια. Μοναδικό πλην η καθυστέρηση στην έναρξη των main event που μοιραία έφερε και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διοργάνωσης. To event θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από τη Nova, η οποία ανέλαβε την τηλεοπτική παραγωγή.

inner

Τα αποτελέσματα των main fights του Gods of War 5:

Boxing GBU/WIBF Title 61 κιλά
Αρετή Μαστροδούκα (Wilkey-Κακαράκης) vs Hana Horakova (Τσεχία)
Νικήτρια: Μαστροδούκα με απόφαση (100-90)

Κ-1 WKU European Title 76κ. 5Χ3’
Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου (Askitis team) vs Mario Agatic (Κροατία)
Νικητής: Χατζηχρόνογλου με απόφαση

Κ-1 55κ. 3Χ3’
Τίτα Γκρούεβα (Zen Fighting Club) vs Χαρά Δημητρούλα (Άτρωτος Ιωαννίνων)
Νικήτρια: Γκρούεβα με απόφαση

Muay Thai 71κ. 3Χ3’
Αλέξανδρος Βασιλειάδης (Pliakos team) vs Στέφανος Αποστολάκης (Άτρωτος Ιωαννίνων)
Νικητής: Βασιλειάδης με ΤΚΟ (εγκατάλειψη αντιπάλου)

Κ-1 ISKA Title 80κ. 5Χ2’
Αλέξανδρος Γιαννόπουλος (Parasidis team) vs Φώτης Γκιώνης (House of Champions)
Νικητής: Γιαννόπουλος με πλειοψηφική απόφαση

Muay Thai 74,5κ. 3X3’
Μανώλης Παππάς (NAS Camp) vs Άρης Παναγιωτακόπουλος (Tiger Camp)
Νικητής: Παναγιωτακόπουλος με νοκ άουτ στον γ’ γύρο

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x