Γενικά

Πρωταθλήτρια Πολωνίας η Μπογκόρια του Γκιώνη

Μαζεμένους τους πανηγυρίζει τους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο στο εξωτερικό ο Παναγιώτης Γκιώνης!

Σήμερα κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας με τη φανέλα της Μπογκόρια Γκρότζισκ και το πρόσθεσε στις αντίστοιχες πρωτιές στην Μπουντεσλίγκα με την Μπορούσια Ντίσελντορφ πέρσι και πρόπερσι!

Μπορεί ν’ άργησε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο πολύχρονη διεθνή καριέρα του, όμως την τελευταία τριετία σταθερά σηκώνει τρόπαια, καθώς μάλιστα με την ομάδα της Γερμανίας κατακτούσε και το Κύπελλο εκτός από το πρωτάθλημα.

Η Μπογκόρια έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση στον τελικό της πολωνικής λίγκας, που έγινε το απόγευμα στην πόλη Kobylka και επιβλήθηκε της Γκντανσκ με 3-0. Η χαρά ήταν ξεχωριστή για τον Έλληνα άσο διότι πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη στο ατομικό του παιχνίδι, βοήθησε σημαντικά σε όλη την πορεία της την Μπογκόρια έως την κατάκτηση της πρωτιάς κι έκλεισε με ιδανικό τρόπο την παρουσία μίας σεζόν στην ομάδα. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα τον βρει στην τσεχική Οστράβα.

Ο τελικός των πλέι οφ έγινε με κάθε επισημότητα και 400 φιλάθλους σε ουδέτερο έδαφος πολύ κοντά στη Βαρσοβία. Αναμενόταν αμφίρροπος όχι μόνο με βάση την αξία των αθλητών, αλλά και γιατί οι ομάδες είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η Γκντανσκ είχε πάρει την 1η θέση στην ολοκλήρωση των δύο γύρων και η Μπογκόρια την 3η. Στα ημιτελικά είχαν σημειώσει νίκες μέσα-έξω εναντίον της Μπίντγκοζ και της Ζιάλντοβο αντίστοιχα.

Ο Γκιώνης (νούμερο 20 πια στην παγκόσμια κατάταξη) αγωνίστηκε στο δεύτερο στη σειρά ματς. Αντίπαλός του ήταν ο δυνατός Ιάπωνας Κάι Γιοσίντα, με τον οποίο είχε συναντηθεί πρώτη φορά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005 στη Σαγκάη και τον είχε νικήσει με 4-2 σετ για τον γύρο των «64». Ο κορυφαίος αμυντικός δεν άρχισε καλά κι έχασε εύκολα το 1ο σετ. Βελτίωσε το παιχνίδι του όμως και ειδικά όταν ισοφάρισε στην παράταση (και από 6-8 πίσω) τονώθηκε ψυχολογικά. Στο 3ο και το 4ο σετ απέδωσε εξαιρετικά και την ίδια ώρα ο Ασιάτης υστέρησε. Έτσι ο Γκιώνης διαμόρφωσε το 2-0 για την Μπογκόρια και της …έστρωσε για τα καλά το έδαφος για την τελική επικράτηση. Στο τέλος χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο, που γνώριζε βέβαια τη μεταγραφή του στην Οστράβα και ο ίδιος χαιρέτησε με πλατύ χαμόγελο. Να σημειωθεί ότι ο Γιοσίντα δεν εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης, αλλά στην τελευταία του παρουσία, τον περασμένο Μάρτιο, ήταν στο νούμερο 57. Η καλύτερη θέση του είναι η 21η, στην οποία έφτασε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010. Επιπλέον, το 2009 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γιοκοχάμα είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 του απλού ανδρών.

Πολύ μεγάλο ρόλο στο ευρύ 3-0 της Μπογκόρια έπαιξε η νίκη του Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη στο εναρκτήριο ματς. Βρέθηκε να χάνει 0-2 σετ από τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο (κι επίσης αμυντικό) Βανγκ Γιανγκ, αλλά με εντυπωσιακή αντεπίθεση έφτασε στην ανατροπή. Το φινάλε ήταν άδοξο για τόσο μεγάλο αγώνα επειδή είχε πρόβλημα τραυματισμού ο Πάτρικ Ζατόβκα από τη Γκντανσκ. Ο Πολωνός εγκατέλειψε μετά το 1ο σετ κόντρα στον συμπατριώτη του Ντανιέλ Γκόρακ κι έτσι η Μπογκόρια στέφθηκε πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2016-2017. Ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 2014 και στον τελικό είχε κάμψει πάλι την αντίσταση της Γκντανσκ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Γκντανσκ-Μπογκόρια 0-3:
Βανγκ Γιανγκ-Γκάο Νινγκ 2-3 (11-6, 11-8, 3-11, 9-11, 4-11)
Κάι Γιοσίντα-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (11-4, 10-12, 5-11, 7-11)
Πάτρικ Ζατόβκα-Ντανιέλ Γκόρακ 0-3 (3-11, 0-11, 0-11)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x