Μοτοσικλέτα

Πρώτη φορά η BMW Motorrad προσφέρει σύστημα έκτακτης ανάγκης

Η ταχεία αποστολή βοήθειας στον τόπο ενός ατυχήματος ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πολλές φορές σώζει ζωές, ιδίως όταν αφορά αναβάτες μοτοσικλετών.

Η ταχεία αποστολή βοήθειας στον τόπο ενός ατυχήματος ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πολλές φορές σώζει ζωές, ιδίως όταν αφορά αναβάτες μοτοσικλετών. Για τον λόγο αυτό, η BMW Motorrad δημιούργησε το προαιρετικό σύστημα “Intelligent Emergency Call” με σκοπό την αποστολή βοήθειας στο σημείο που είναι απαραίτητη, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Σε περίπτωση ατυχήματος, το ενσωματωμένο στο όχημα σύστημα eCall, μπορεί να αποβεί σωτήριο σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ήδη διαπιστώθηκε το 2011 κατά τη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής δοκιμής eCall με τη συμμετοχή οχημάτων BMW, οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης μπόρεσαν να ανταποκριθούν ταχύτερα και να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος πιο γρήγορα κατά 40 – 50%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για τη δοκιμή εκείνη την εποχή, η χρήση ενός συστήματος eCall μπορεί να σώζει πανευρωπαϊκά μέχρι 2.500 ζωές κάθε χρόνο...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x