Κώστας Νικολακόπουλος

Πρώτη φορά, όλοι στην ίδια ευθεία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία παρατήρηση για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

• Αν μη τι άλλο η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής θα έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό από το ξεκίνημά της! Πολύ απλά, όλες οι μεγάλες ομάδες θα αρχίσουν από την ίδια ευθεία, από πλευράς ευρωπαϊκών υποχρεώσεων!

• Έτσι όπως διαμορφώθηκαν πλέον ξεκάθαρα τα πράγματα, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν να παίζουν στην Ευρώπη από τις 26 Ιουλίου! Εφόσον βέβαια δεν αλλάξει η βαθμολογική σειρά στα πλέϊ οφς, με τον Πανιώνιο να είναι μακράν τελευταίος και να υποχρεώνεται να παίξει στην Ευρώπη από τις 14 Ιουλίου.

• Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που βλέπουμε όλες τις μεγάλες ομάδες να βρίσκονται στην ίδια αφετηρία αναφορικά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Ο μεν Ολυμπιακός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δε άλλοι τρεις να έχουν ο πρώτος επίσης προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ κι οι άλλοι δύο προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ.

• Άρα, είναι όλες οι ομάδες υποχρεωμένες να αρχίσουν νωρίς την προετοιμασία τους, αφού το δέλεαρ των εκατομμυρίων Γιούρο της ΟΥΕΦΑ είναι μεγάλο. Κι αυτό ακριβώς το γεγονός θα μετρήσει και στη μάχη του πρωταθλήματος. Θα παίξει ρόλο το βάθος του ρόστερ κάθε ομάδας, αλλά κι οι αντοχές της από το πόσο καλή προετοιμασία θα κάνει.

• Να θυμίσω ότι εδώ και κάμποσα χρόνια ο Ολυμπιακός ξεκινούσε στην Ευρώπη από μέσα Σεπτέμβρη, αλλά κι ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καιρό να παίξει γενικότερα στην Ευρώπη, ενώ κι ο Παναθηναϊκός είχε μία σεζόν χωρίς ευρωπαϊκή παρουσία.

• Και να υπενθυμίσω ότι όπως είναι πια η κατάσταση, κινδυνεύουν όλες οι ομάδες μας να μην παίξουν καν στην Ευρώπη από το Σεπτέμβρη! Καμία δεν είναι σίγουρη ότι θα περάσει! Μπορεί δηλαδή του χρόνου η Ελλάδα να μην έχει καν εκπρόσωπο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ!!!

• Μπορεί, βεβαίως, να περάσουν κι όλοι, κάτι που το ευχόμαστε, γιατί θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως, πιστεύω ότι δυστυχώς θα με θυμηθείτε το καλοκαίρι για τα μεγάλα προβλήματα που θα έχουν οι ομάδες μας να πάρουν προκρίσεις σε νοκ άουτ αγώνες, παίζοντας μέσα στη ζέστη και με αντιπάλους που θα είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι σε παιχνίδια Ιούλιο κι Αύγουστο.

• Δεν θα είναι εύκολα και θα χρειαστεί τύχη στις κληρώσεις και πάνω απ΄όλα πολύ σοβαρή προετοιμασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x