Games

Πρώτη ματιά στο Alien Isolation

Η κινηματογραφική σειρά Alien έχει αφήσει το στίγμα της στην σύγχρονη pop κουλτούρα και όχι μόνο, με την επιρροή της να εκτείνεται πέραν της μεγάλης οθόνης.

Η αλήθεια είναι πως οι παραγωγές video games που βασίστηκαν στα Aliens έχουν παρουσιάσει τις καλές και τις κακές τους στιγμές, με την πιο πρόσφατη να ανήκει μάλλον στην τελευταία κατηγορία, αφού το Aliens: Colonial Marines δεν έτυχε και της πλέον θετικής υποδοχής και πιθανότατα δικαιολογημένα.

Από την άλλη βέβαια το αριστουργηματικό θρίλερ του Ridley Scott διατηρεί ακόμα την γοητεία του ακόμα και μετά από 35 χρόνια - και από αυτήν όπως φαίνεται αντλεί αποκλειστικά την έμπνευσή της η Creative Assembly για να παρουσιάσει το “Alien: Isolation”. Με την ιστορία να διαδραματίζεται 15 χρόνια μετά τα γεγονότα του “Alien” και πρωταγωνίστρια την Amanda Ripley, η οποία εξερευνά την εξαφάνιση της μητέρας της, της γνωστής… Ripley. Η αναζήτησή του flight recorder του Nostromo την οδηγεί στον διαστημικό σταθμό Sevastopol, ανάμεσα στον πληθυσμό του οποίου όμως παρουσιάζεται ένα Alien. Σύμφωνα με την Creative Assembly, στόχος είναι η αφήγηση της ιστορίας να γίνεται μέσα από το ίδιο το gameplay, πάντα δεδομένου του «σκελετού» του σεναρίου. Χωρίς περισσότερες πληροφορίες να έχουν γίνει γνωστές, αυτό που σίγουρα μπορεί να ειπωθεί είναι πως η ομάδα ανάπτυξης έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία μιας ατμόσφαιρας πιστής στο κλίμα της ταινίας, με την αντίστοιχη αισθητική και προσοχή στην λεπτομέρεια.

Δείτε ένα σχετικό video και διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x