Τουρνουά Βριληττός

«Πρωτοποριακό το Τουρνουά Βριληττός»

Αρκετά πρωτοποριακό χαρακτήρισαν το 1ο Διεθνές Μίνι Τουρνουά Χάντμπολ «Βριληττός», οι παρευρισκόμενοι στην συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Λίγο πριν την έναρξη του 1ου Διεθνούς Μίνι Τουρνουά Χάντμπολ «Βριληττός», πραγματοποιήθηκε στο Holliday Inn της Αττικής Οδού συνέντευξη Τύπου.

Το πάνελ αποτελούταν από τους Άκη Βαλαβάνη, Υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων του τουρνουά, τον Δήμαρχο Βριλησσίων Κώστα Ιωαννίδη, τον γενικό γραματέα της ΟΧΕ, Νίκο Γραμματικό, τον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου Νέων Βριλησσίων, Βασίλη Σκουλά και τον πρόεδρο της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Κρανάκης και Παναγιώτης Ιατρούδης, καθώς και ο αρχιπροπονητής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ και υπεύθυνος ανάπτυξης Γκι Πετιζιράρ. Άπαντες τόνισαν ότι το «Βριληττός» είναι μία αρκετά πρωτοποριακή διοργάνωση, ενώ ευχήθηκαν να γίνει θεσμός.

Επιπλέον ο Άκης Βαλαβάνης ευχαρίστησε και το κύριο Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο οποίος αν και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου, «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία και συνέβαλε στη δημιουργία της.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Άκης Βαλαβάνης, ο οποίος είπε: «Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και υποσχόμαστε να περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο με τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Θέλω αρχικά να αναφερθώ στο πως προέκυψε η ιδέα για αυτό του τουρνουά. Μέσα από μια χαντμπολική συζήτηση με τον Δημήτρη Κοτσιώνη, με βασικό σκοπό την αγωνιστική εμπειρία των παιδιών, την άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Επίσης θέλω να σταθώ στο χαρακτήρα του τουρνουά που είναι τρίπτυχος καθώς το Βριληττός έχει αγωνιστικό, επιμορφωτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ευχαριστούμε το Χαμόγελο του Παιδιού, την ΟΧΕ και τη Sportday που μας στηρίζουν».

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Ιωαννίδης, ο οποίος είπε: «Σας καλωσορίζω στην εισαγωγή του πρώτου διεθνούς τουρνουά μίνι. Ευχαριστώ τους χορηγούς και όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ειδικότερα τους γονείς των νεαρών αθλητών, από τους οποίους ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα, καθώς και τους αθλητές οι οποίοι έχουν περάσει από την ομάδα των Βριλησσίων. Όλοι λένε ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από υποδομές αλλά αυτό το τουρνουά θέλουμε να είναι η απάντηση σε αυτή την άποψη.
Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες των αθλητών και δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να δημιουργούνται φυτώρια αθλητών. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του διεθνούς τουρνουά και ό,τι καλύτερο μπορούμε ως Δήμος θα το κάνουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές για να το στηρίξουμε
».

Ο Νίκος Γραμματικός με την σειρά του τόνισε: «Θα ήθελα να σταθούμε κυρίως στον χαρακτήρα του τουρνουά, το οποίο είναι σίγουρα πρωτοποριακό, καθώς συνδυάζει πάρα πολλές δράσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα, λόγω κρίσης ανακαλύψαμε το πόσο σημαντικό είναι να ρίξουμε βάρος στις υποδομές αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Εμείς και σαν προσωπικότητες και σαν ομοσπονδία το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά. Εύχομαι το καλύτερο και το Βριληττός από τη στιγμή που ήρθε να μείνει».

Ο Βασίλης Σκουλάς, είπε: «Πριν 2 χρόνια μαζεύτηκαν 400 παιδιά με την προσπάθεια του κυρίου Βερνάρδου όμως δεν φανταζόμουν ότι θα γίνει αυτό το πράγμα και ότι θα βρισκόμουν σε ένα τέτοιο πάνελ ενός πρωτοποριακού διεθνούς τουρνουά. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε σε όποιο τομέα μπορούμε αυτή την προσπάθεια».

Τελευταίος από το πάνελ πήρε το λόγο ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος είπε: «Είναι τιμή ότι μας καλέσατε να συμμετάσχουμε στον αγώνα σας γιατί το «Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει όλα τα παιδιά. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε στα παιδιά όραμα γιατί εμείς οι μεγάλοι τους έχουμε μαυρίσει την ψυχή. Εσείς με αυτό το τουρνουά τους δίνετε τη δυνατότητα να χαρούν και να δημιουργήσουν φιλίες μακριά από τη βία. Ο Ανδρέας ο γιος μου ήταν αθλητής και συμμετείχε σε όλα τα δρώμενα της περιοχής και έτσι για μένα είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια. Αυτό που κάνετε για τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικό, γιατί τους δίνουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για αυτά και οι θεσμοί ας στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουν».

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τον Γκι Πετιζιράρ, ο οποίος προσέφερε δύο φανέλες των «Τρικολόρ» στους διοργανωτές και ένα αναμνηστικό στον Δήμαρχο και είπε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση της ομοσπονδίας τόσο τους διοργανωτές του τουρνουά όσο και τους χορηγούς. Αυτό που μου δίνει θάρρος να συνεχίζω είναι οι αξίες που παίρνουμε από το χάντμπολ. Το σημαντικότερο είναι η ανταλλαγή αξιών ανάμεσα στους αθλητές. Και έχοντας αυτή τη νοοτροπία της ανταλλαγής έρχομαι ευχάριστα εδώ και μοιράζομαι τις αξίες και τα μυστικά του αθλήματος. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρχει πιο έμπρακτη συνεργασία».

Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x