F1

Πρώτος ο Μπότας στην Αυστρία

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο νικητής του γκραν-πρι της Formula 1 στην Αυστρία. Στη δεύτερη θέση ο Φέτελ, στην τρίτη ο Ρικιάρντο. Έμεινε στην τέταρτη ο Χάμιλτον.

Μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου μπορεί να κοιτά, πλέον, κατάματα ο Βαλτέρι Μπότας.

Ο Φιλανδός πιλότος της Mercedes υπερασπίστηκε την pole-position που είχε, και έριξε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν-πρι της Αυστρίας κατακτώντας τη δεύτερη εφετινή νίκη του παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε.

Από ποιον; Τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Προσπάθησε αλλά, τελικά, έμεινε στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας όμως την διαφορά του από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία, ο οποίος ήταν τέταρτος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ρικιάρντο.







Ο Μπότας οδήγησε αρκετά γρήγορα από την έναρξη του γκραν-πρι, την στιγμή που ο Φέτελ μπόρεσε με τον ίδιο τρόπο να κρατήσει την δεύτερη θέση με ευκολία. Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την 8η θέση λόγω αλλαγής κιβωτίου, αλλά ανέβηκε γρήγορα στην έκτη.

Συγκλονιστικές αλλαγές δεν υπήρξαν και μετά τα πιτς. Ο Χάμιλτον μπήκε πρώτος στα πιτς, στον 32ο γύρο και ανέβηκε στην 4η τέταρτη θέση βγαίνοντας από αυτά. Στον 34ο ο Ρικιάρντο, στον επόμενο ο Φέτελ και στον 42ο ο Μπότας, χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί κάτι στην κατάταξη μέχρι και το τέλος.

Το μόνο που συνέβη ήταν ο Φέτελ να μειώσει τη διαφορά από τον Μπότας και να τον πιέζει αρκετά για να περάσει πρώτος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και αντίστοιχα, ο Χάμιλτον να πλησιάσει τον Ρικιάρντο, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει την προσπέραση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x