Βόλεϊ

«Ψέκασε, σκούπισε» ο Ολυμπιακός

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός και, νικώντας με 3-0 σετ στην έδρα της «Ένωσης», προκρίθηκε πανηγυρικά στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα την ΑΕΚ εκτός έδρας με 3-0 σετ, στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ των γυναικών και με 2-0 νίκες στη σειρά, προκρίθηκε με άνεση στον τελικό της διοργάνωσης, περιμένοντας τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Μόνο στο πρώτο σετ η ΑΕΚ δυσκόλεψε το έργο των «ερυθρόλευκων», εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη που έκαναν οι φιλοξενούμενες για να μειώσει στο τέλος. Το 15-20 έγινε 19-21, όμως η Νέσοβιτς έστειλε με αποτελεσματική επίθεση τον Ολυμπιακό σε σετ μπολ και από πλασέ της Αργυροπούλου που δεν πέρασε το φιλέ, οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το πρώτο σετ.

Με διαρκή πίεση στην υποδοχή της ΑΕΚ και με «αιχμές» τις Βέσοβιτς και Μπραμπόροβα, η ομάδα του Πειραιά πήρε εύκολα τα επόμενα δύο σετ.

Μανώλης Ρουμελιώτης: «Ήμασταν καλύτεροι, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και σε αυτό μας βοήθησε πολύ η παρουσία του κόσμου, που δεν άφησε μόνη της την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο, ήταν το φαβορί για την πρόκριση και νομίζω πως είναι το φαβορί και για το πρωτάθλημα. Δίκαια πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, δίκαια κατέκτησε και το Κύπελλο.

Εμείς έχουμε τώρα μπροστά μας τους "μικρούς" τελικούς, όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με όσες έχουν απομείνει. Είναι σημαντικό που κάποιες νεαρές κοπέλες πήραν παιχνίδια και αυτό ελπίζουμε να φανεί στη συνέχεια».

Γιάννης Νικολάκης: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού, που πέρασε για μία ακόμα χρονιά στον τελικό. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ για τρίτη στη σειρά χρονιά. Το Κύπελλο το πήραμε και τώρα πάμε και για το πρωτάθλημα.
"Καθαρίσαμε" τον ημιτελικό με δύο "καθαρές" νίκες κόντρα σε μία ΑΕΚ που πάλεψε. Τώρα έχουμε τον τελικό, όπου το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν μετράει τώρα η στατιστική, αλλά το πάθος.

Μας έχουν "χρίσει" φαβορί, αλλά δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω. Στην κανονική περίοδο, είμαστε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Τώρα πρέπει να υπάρχει υγεία, πάθος, εμπιστοσύνη και, φυσικά, πολλή δουλειά».


Τα σετ: 22-25, 14-25, 18-25

ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Τοντάι 6 (6/7 επ.), Κουνάδη 1 (1 άσο), Ιβάνοβα 5 (4/14 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 22% άριστες), Γιακουμή 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ), Φάκη 6 (4/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Αργυροπούλου 5 (4/20 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. – 19% άριστες), Κακουράτου –λ (32% υπ. – 12% άριστες) / Νικούλη 2 (1/3 επ., 1 άσο), Ρίζου, Μπελιά 2 (2 άσοι), Πατέλη, Σκαρλάτου

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 8 (5/14 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Βέσοβιτς 15 (13/19 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 50% άριστες), Μπραμπόροβα 15 (11/20 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Χριστοδούλου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Νέσοβιτς 6 (5/23 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (58% υπ. – 33% άριστες) / Κοκκινάκη, Τέζα, Λαμπρούση 1 (1/2 επ.)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x