Επικαιρότητα

Ψήφισμα ΕΚ για κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας

Η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας του κράτους υποδοχής συμβάλλει στην αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μειώνει τις πιέσεις που δέχονται οι δημόσιοι προϋπολογισμοί.

Η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας του κράτους υποδοχής όχι μόνο συμβάλλει στην αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και μειώνει τις πιέσεις που δέχονται οι δημόσιοι προϋπολογισμοί, μετατρέποντάς τους σε νόμιμους φορολογούμενους. Αυτό υποστήριξε το ΕΚ με ψήφισμά του την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, τονίζοντας ωστόσο ότι τα συστήματα κοινωνικής ένταξης θα πρέπει να εστιάζουν στην εκμάθηση της γλώσσας της χώρας υποδοχής αλλά και να λαμβάνουν υπόψη τα ποσοστά ανεργίας στις εν λόγω περιοχές.

Το κείμενο του εισηγητή Brando Benifei (Σοσιαλιστές, Ιταλία), σημειώνει ότι οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των προσφύγων αναφορικά με την ηλικία τους, την εκπαίδευσή τους και τις δεξιότητές τους...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x