Επικαιρότητα

Πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Σέριφο και Ρόδο

Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται στην περιοχή της Μεσαράς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, πάνω από το χωριό Αληθινή, απέναντι από τις Μοίρες.

Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες στο χωριό Αντισκάρι, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, ενώ νωρίτερα κινδύνεψε και ο οικισμός Παϊγαδάκια.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, 47 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρία ελικόπτερα, ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολες τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σπίτια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση

Φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Παρακαλούρι Νεάπολης, στο νομό Λασιθίου, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου καταβάλλοντας προσπάθειες να την θέσουν υπό έλεγχο.

Μαίνεται η φωτιά στη Σέριφο

Εν τω μεταξύ, «πολύ κοντά» σε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι βρίσκεται η φωτιά στην Σέριφο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, συνεπικουρούμενα από 9μελές πεζοπόρο τμήμα.

Πύρινο μέτωπο και στη Ρόδο

Στην περιοχή Ίστριο της νότιας Ρόδου, οι φλόγες έχουν τυλίξει δασική έκταση. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 21 άνδρες της πυροσβεστικής με εννέα οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x