Επικαιρότητα

Ατελείωτος εφιάλτης στο Μόναχο!

Τρεις, πιθανότατα, οι δράστες, ίσως, όμως και ένας, που ενδέχεται να είναι ανάμεσα στους 9, προς το παρόν, νεκρούς! Αστυνομία: «Δεν ξέρουμε πού είναι δράστες, κρυφτείτε στα σπίτια σας»!

Τρόμος και χάος στο Μόναχο, μετά τη φονική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum, την ώρα αιχμής.

Όλα άρχισαν στις 18:50 -ώρα Ελλάδας- όταν η αστυνομία της Βαυαρίας δέχτηκε κλήσεις για πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube, μάλιστα, φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από το εστιατόριο των McDodalnd's, που βρίσκεται απέναντι από το εμπορικό κέντρο, να σηκώνει το όπλο του και να πυροβολεί προς τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος!

inner
Η αστυνομία, εκτός από το εστιατόριο των McDodalnd's και το εμπορικό κέντρο αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ένας από τους δράστες κινήθηκε στην Riesstra?e, στο πίσω μέρος του εμπορικού κέντρου.

inner

Φωτογραφία του δεύτερου ενόπλου στην ταράτσα υπαίθριου πάρκινγκ, δίπλα στο εμπορικό κέντρο:
inner

inner
Η αστυνομία της Βαυαρίας αναφέρει, επισήμως, έξι θανάτους, η ομοσπονδιακή αστυνομία, ωστόσο, κάνει λόγο για επτά, ενώ το BBC μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή τους. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δε, μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 100 άνθρωποι που νοσηλεύονται!

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει αποκλειστεί και πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

inner
Οι αρχές εκτιμούν ότι στην επίθεση εμπλέκονται έως και τρεις ένοπλοι και βεβαιώνουν ότι δεν γνωρίζουν πού μπορεί να βρίσκονται οι δράστες.

Η αστυνομία, δε, με μήνυμά της στο Twitter καλεί τους πολίτες να μη δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο για να μην βοηθούν τον ένοπλο στη διαφυγή του.

Το Μόναχο σε κατάσταση πολιορκίας

Ο αρχές έχουν εκκενώσει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όπως και τους σταθμούς του Μετρό και έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια του μετρό, του προαστιακού, λεωφορειακών γραμμών και των τραμ. Αντιθέτως, το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά προς το παρόν.

Με απόφαση των αρχών ασφαλείας ακυρώθηκε το μουσικό φεστιβάλ Tollwood του Μονάχου.

inner
Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα σημεία. Επίσης, παρακαλεί όσους από άλλες περιοχές της χώρας κατευθύνονται στην πόλη, να ματαιώσουν την άφιξή τους.

Συσκέψεις σε Μόναχο και Βερολίνο

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, Γιόακιμ Χερμαν και ο πρωθυπουργός Χέρστ Ζίχοφερ βρίσκονται σε έκτακτη συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στην Καγκελαρία του Μονάχου. Ανάλογη σύσκεψη έγινε και στην Καγκελαρία του Βερολίνου, αλλά χωρίς την παρουσία της Αγκελα Μέρκελ και του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος τη στιγμή των επιθέσεων βρισκόταν εν πτήσει προς τις ΗΠΑ και όπως αναφέρει το πρακτορείο DPA, θα επιστρέψει αμέσως στο Βερολίνο.

Μία εργαζόμενη σε φαρμακείο μέσα στο εμπορικό κέντρο δήλωσε στη Sueddeutsche Zeitung ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ισόγειο του κτιρίου: «Άκουσα πυροβολισμούς και είδα τραυματισμένους ανθρώπους». Πολλοί άνθρωποι έτρεξαν στο κατάστημά της για να καλυφθούν.







Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x