sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πω, πω ένας Ζλάταν! (video)

Καλό παιδί δεν τον λες, αλλά δεν τον θες και για… γαμπρό! Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς είναι παικταράς. Τελεία. Πλέον, είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν και κυνηγάει άλλα δύο ρεκόρ!

Καλύτερο τρόπο για να γιορτάσει τα 34α γενέθλια του (03/10), δεν θα μπορούσε να βρει ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Το δώρο που επέλεξε να κάνει στον εαυτό του με μια μέρα καθυστέρηση, ήταν να βάλει το όνομά του στην κορυφή της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών της Παρί Σεν Ζερμέν.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Σουηδός επιθετικός ευστόχησε δύο φορές από την «άσπρη βούλα» στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με σκορ 2-1 και παράλληλα έφτασε τα 110 γκολ με τη φανέλα των Παριζιάνων, ξεπερνώντας κατά ένα τον Πέδρο Παουλέτα, που βρισκόταν μέχρι χθες στο ρετιρέ!

Η ειδοποιός διαφορά με τον Πορτογάλο έχει να κάνει με τον χρόνο και τα παιχνίδια που χρειάστηκε ο καθένας για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό. Ο παλαίμαχος άσος πέτυχε 109 γκολ σε 212 παιχνίδια μέσα σε διάστημα πέντε ετών (2003-2008), ενώ ο Σουηδός έχει σημειώσει 110 γκολ σε μόλις 137 συμμετοχές από το 2012 που ανήκει στο δυναμικό της ομάδας. Ο μέσος όρος του είναι εντυπωσιακός, αφού είναι 0.80 γκολ ανά παιχνίδι.

Αναλυτικά, ο «Ίμπρα» έχει σκοράρει 79 φορές σε 96 αγώνες πρωταθλήματος και 15 φορές σε 25 παιχνίδια Champions League. Άλλα 9 γκολ σημείωσε σε 7 ματς του γαλλικού Κυπέλλου, 5 σε 6 αναμετρήσεις του Λιγκ Καπ και 2 σε 3 παιχνίδια του Σούπερ Καπ.

Με τα δύο γκολ στο χθεσινό (04/10) ντέρμπι, έφτασε τα έξι εναντίον των Μασσαλών, περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία του συλλόγου. Πλέον, ο 34χρονος επιθετικός έχει μπροστά του μια διπλή πρόκληση για τη συνέχεια της φετινής σεζόν.

«Κυνηγάει» να ξεπεράσει τον Ζορζ Γουεά, που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα με 16 τέρματα, τα οποία σημείωσε την τριετία 1992-1995 και τον Μουσταφά Νταλέμπ, ο οποίος την επταετία 1977-1984, σημείωσε 85 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι θα τους ξεπεράσει και μάλιστα σύντομα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x