Επικαιρότητα

Πώς είδαν τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ ο Λευκός Οίκος και οι ξένοι ηγέτες

Τι είπαν Ολάντ, Κάμερον για το αποτέλεσμα στην Ελλάδα -«Θα κάνω ό,τι περνά απ' το χέρι μου για να βρεθεί αμοιβαία λύση», είπε ο Σουλτς που έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. «Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Μαρκ Στρο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία. «Ελπίζουμε ότι θα συνεργασθούμε στενά με την επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ολάντ: Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης. Στο κείμενο ο Ολάντ αναφέρεται στη φιλία που συνδέει τη Γαλλία με την Ελλάδα και προσθέτει πως θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών, για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της ευρωζώνης, στο πνεύμα της προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης που βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών αξιών μας.

Κάμερον: Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη
Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης που δείχνουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σχολίασε την ανάδειξη του κόμματος με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η ελληνική εκλογή θα αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Για αυτό η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στο προκαθορισμένο σχέδιο και να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πατρίδα», έγραψε ο Κάμερον.

inner

Σουλτς προς Τσίπρα: Θα κάνω ό,τι περνά απ' το χέρι μου για να βρεθεί αμοιβαία λύση
Για μια «ιστορική νίκη» και μια «μεγάλη επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο κ. Σουλτς είπε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του «για να βρεθεί αμοιβαία λύση» και ανακοίνωσε πως θα έρθει στην Αθήνα στο μέσο της εβδομάδας, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και πριν τη συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την επόμενη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου. «Σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σας συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν συναντηθώ με την Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη Παρασκευή», είπε.

Ολόκληρο το εκλογικό αποτέλεσμα περιμένει η Μέρκελ για να τοποθετηθεί
Δεν θέλησε να τοποθετηθεί η Άγκελα Μέρκελ πάνω στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας.
Όπως είπαν πηγές της καγκελαρίας θα τοποθετηθεί σήμερα το μεσημέρι, έχοντας στα χέρια ολόκληρο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x