Κώστας Νικολακόπουλος

Πως ο Σαμαράς ξόρκισε τους κακούς του δαίμονες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει στο sport-fm.gr τον τρόπου με τον οποίο ο Σαμαράς νίκησε τον ίδιο του τον εαυτό!

***Δεν ήταν λίγο πράγμα αυτό που έκανε ο Σαμαράς. Να πάρει την μπάλα και να την στήσει στα 11 βήματα προ του Αφρικάνου γκολκίπερ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η ευθύνη τεράστια. Για σκεφθείτε απλά τι θα λέγαμε τώρα, αν το είχε χάσει ο Sam…

***Και να ξέρετε πως ο Έλληνας διεθνής με αυτή την επιλογή του ξόρκισε δικούς του κακούς δαίμονες τριών ολόκληρων ετών! Ήταν 24 Απριλίου του 2011, όταν ο Σαμαράς είχε πάρει και τότε μία μεγάλη ευθύνη: είχε εκτελέσει πέναλτι στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι Ρέϊντζερς-Σέλτικ για το πρωτάθλημα Σκωτίας. Το ματς που έκρινε τον τίτλο.

***Η Σέλτικ ήθελε νίκη για να το πάρει, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα. Ο Σαμαράς στο αμέσως προηγούμενο ντέρμπι, πάλι Ρέϊντζερς-Σέλτικ, είχε ευστοχήσει σε πέναλτι και με ένα ακόμη δικό του γκολ η Σέλτικ είχε κερδίσει με 2-0, τέσσερις μήνες νωρίτερα.

***Ο Σαμαράς πήρε και τότε την ευθύνη. Έχασε το πέναλτι. Έμεινε το 0-0 κι η Σέλτικ έχασε το πρωτάθλημα. Έκτοτε ο Έλληνας επιθετικός δεν ξαναεκτέλεσε πέναλτι στην καριέρα του! Μέχρι τις προάλλες, που μπήκε αλλαγή στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη φανέλα της Σέλτικ, στις 11 του Μάη, στο 3-1 επί της Νταντί. Τιμής ένεκεν, του έδωσαν το πέναλτι, ακριβώς επειδή από τότε, τρία χρόνια δηλαδή, δεν είχε ξανασουτάρει πέναλτι, μετά την αποτυχία του, που είχε κοστίσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Και ξέρουμε όλοι ότι Σέλτικ-Ρέϊντζερς είναι…χειρότερα από Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

***Τώρα λοιπόν, ουσιαστικά μετά από τρία χρόνια, ο Σαμαράς ξανακτύπησε πέναλτι. Δεν κώλωσε. Έστησε την μπάλα και σίγουρα μέσα του ήθελε να πάρει και μία ρεβάνς από τον ίδιο του τον εαυτό.

***Και ξέρετε πως εκτέλεσε το πέναλτι; Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τότε το είχε χάσει! Ίσως για να αποδείξει στον ίδιο του τον εαυτό, ότι καλά είχε κάνει και τότε κι είχε επιλέξει ίδια γωνία και ίδιο τρόπο!

Δείτε το εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x