Επικαιρότητα

Πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές

Τι δείχνουν οι 4 νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις είδαν την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν ιδιαίτερα πολωμένο το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνουν πάνω από το 50%.

Οι νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει από το 33,8% έως το 27,1%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ κυμαίνεται από 30,5% έως 25,1%. Όσον αφορά τη διαφορά των δύο κομμάτων υπολογίζεται στο περίπου 3% (συγκεκριμένα από 2,1% έως 3,5%).

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις «συμφωνούν» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, καθώς οι τρεις «στέλνουν» στο Κοινοβούλιο 6 κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ), ενώ η μία παρουσιάζει Βουλή 7 κομμάτων, με τους ΑΝΕΛ να μπαίνουν οριακά με3%.

Από την άλλη, οι νέες δημοσκοπήσεις είναι οι πρώτες που κατέγραψαν το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου και πως αυτό επιδρά στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα και με τις 4 δημοσκοπήσεις, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών φαίνεται να μένει έστω και οριακά εκτός Βουλής, συγκεντρώνοντας από 2,1% έως και 2,7%. Εκτός Βουλής ή στο όριο φαίνεται να μένουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν από 1,7% έως 3%.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x