Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πώς το Champions League ξεκίνησε από ένα ματς και (κυρίως) ένα άρθρο!

Η ανοιχτή επιστολή του Γκαμπριέλ Ανό, δημοσιευμένη στην ΕQUIPE, υπήρξε η αφορμή για να σκεφτούν όλοι σοβαρά τη δυνατότητα δημιουργίας του Κυπελλου Ευρώπης... Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

Η ανοιχτή επιστολή του Γκαμπριέλ Ανό δημοσιευμένη στην ΕQUIPE υπάρχει και σήμερα στους τοίχους των γραφείων της ΟΥΕΦΑ, στη Νιόν και ουσιαστικά υπήρξε η αφορμή για να σκεφτούν όλοι σοβαρά τη δυνατότητα δημιουργίας του Κυπελλου Ευρώπης.

Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

Η πραγματική αφορμή, βέβαια, για τη «γέννηση» αυτού που σήμερα ως Champions League καθηλώνει όλο τον πλανήτη μόλις ξεκινά ο ύμνος, είχε δοθεί λίγα βράδια νωρίτερα...

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν από μία υπερφίαλη αντίδραση των Άγγλων! Οι εφημερίδες τους είχαν, όπως πάντοτε με υπερβολή, βιαστεί να ανακηρύξουν μία δική τους ομάδα ως την «καλύτερη του κόσμου». Το ημερολόγιο έγραφε 13 Δεκεμβρίου 1954 και στο λασπωμένο "Μολινό" του Γουλβερχάμπτον (στην κεντρική Αγγλία) ένα ματς κάτω από το φως των προβολέων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου.



Στο γήπεδο είχαν στριμωχτεί 55.000 άνθρωποι για να δουν τη Γουλβς, την ομάδα των «λύκων» του Σταν Κάλις, του πιο πρωτοποριακού τεχνικού που είχε προκύψει στην Αγγλία μετά τον Χέρμπερτ Τσάπμαν, τοου ανθρώπου ο οποίος με τη Χάντερσφιλντ και την Αρσεναλ στις δεκαετίες του ’20 και του ’30 είχε αλλάξει το ποδόσφαιρο με την καθιέρωση του WM.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x