Τένις

Ραντεβού με την ιστορία ο Τσιτσιπάς!

Έτοιμος να πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη στο Αυστριαλό Όπεν παρουσιάζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αντιμετωπίζει στις 10:30 (Ώρα Ελλάδας) τον Ράφαελ Ναδάλ.

Τη μεγαλύτερη (μέχρι την επόμενη) πρόκληση της καριέρας του έχει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει στις 10:30 (ώρα Ελλάδας) τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ στον πρώτο ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Μετά από μία πορεία συναρπαστική στα γήπεδα της Μελβούρνης ο 20χρονος τενίστας καλείται να ξεπεράσει ξανά εαυτόν και να πάρει άλλη μία πολύτιμη για εκείνον νίκη απέναντι στον Ισπανό αντίπαλό του.

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των δύο «μονομάχων», με τον Ναδάλ να είναι εκείνος που είχε κερδίσει στους δύο προηγούμενους αγώνες στη Βαρκελώνη και το Τορόντο (και οι δύο μέσα στο 2018).

Για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς άφησε εκτός τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (νο 54) με 3-1, τον Σέρβο Βίκτρο Τρόιτσκι (νο 200) με 3-1, τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι (νο 20) με 3-1, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ (νο 3) με 3-1 και τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, επίσης με 3-1. Σε όλα τα ματς δηλαδή είχε το ίδιο σκορ!

Εφόσον ο Έλληνας τενίστας τα καταφέρει, θα αντιμετωπίσει στον τελικό κατά πάσα πιθανότητα τον 31χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς από τη Σερβία, ο οποίος είναι πολυνίκης επί αυστραλιανού εδάφους με 6 τίτλους (όσους έχουν βέβαια και οι Έμερσον και Φέντερερ).

Η τελευταία φορά που σήκωσε το τρόπαιο ο Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ήταν το 2016 και φέτος φιλοδοξεί να φτάσει τις 7 κατακτήσει στη Μελβούρνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x