Ισπανία

Ρατσιστικές κραυγές σε Νεϊμάρ-Άλβες

Οι ανεγκέφαλοι δεν έχουν ταυτότητα. Ούτε εθνικότητα. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα (και) χθες, όταν μερίδα οπαδών της Ρεάλ αντιμετώπιζε συνεχώς με κραυγές μαϊμούς τους Νεϊμάρ και Άλβες.

Μπορεί στα υπόλοιπα να βρίσκονται έτη φωτός μπροστά και -ειδικά μετά από βραδιές όπως η χθεσινή- να ζηλεύουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο, ωστόσο ούτε στο εξωτερικό εξαλείφεται η μάστιγα των ρατσιστικών συμπεριφορών σε γήπεδα.

Σχεδόν την ίδια ώρα λοιπόν που ανεγκέφαλος στην Τούμπα πετούσε μπανάνα στον Σαλίνο, υπήρχαν αρκετοί -παρόμοιας διανοητικής επάρκειας- στο «Μεστάγια» κατά τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως καταγγέλλουν οι «μπλαουγκράνα», σχεδόν σε κάθε επαφή τους με την μπάλα οι Νεϊμάρ και Ντάνι Άλβες άκουγαν ήχους μαϊμούδων απ’ την εξέδρα. Ειδικά, δε, στην περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού είχαν τόση ένταση που επηρεάστηκε ψυχολογικά και δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αναδείχθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη απ’ τα καταλανικά ΜΜΕ, ενώ δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποια σχετική τοποθέτηση απ’ την ισπανική ομοσπονδία ή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x