Ελλάδα

«Ρατσιστική η επίθεση στον Κούπερ»

Για μεμονωμένο οπαδό του Πανιωνίου, που επιτέθηκε με ρατσιστικές κραυγές στον Ντι Τζέι Κούπερ έκανε λόγο ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, τονίζοντας πως ο παίκτης δεν έχει δώσει ξανά δικαίωμα

Την επαγγελματική συμπεριφορά του Ντι Τζέι Κούπερ επεσήμανε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Τέλης Ζουρνατζίδης.

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ ανέφερε στο «Libero Fm» πως ο λόγος της συμπεριφοράς του Κούπερ στο χθεσινό ματς κόντρα στον Πανιώνιο προκλήθηκε μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από οπαδό, τονίζοντας όμως πως ήταν μεμονωμένο το περιστατικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης:

Για την κλήση του αθλητικού δικαστή: «Εμείς σαν ΠΑΟΚ κληθήκαμε από τον δικαστή να έχουμε τη θέση μας και να εξηγήσουμε τι ακριβώς συνέβη. Αυτό έγινε και εγγράφως και τηλεφωνικά, μίλησα με τη δικαστή την κ. Παπαγιαννάκη. Η απόφαση βγαίνει άμεσα και την περιμένουμε».

Για την συμπεριφορά των φιλάθλων του Πανιωνίου: «Γενικά η εικόνα της κερκίδας και η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν μία χαρά. Ο κόσμος υποστήριζε την ομάδα του χωρίς πρόβλημα και υπήρχαν και δικοί μας φίλαθλοι που καθόντουσαν πίσω από τον πάγκο μας μαζί με φιλάθλους του Πανιωνίου, με τους οποίους υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις, όπως πάντα άλλωστε. Ένας φίλαθλος καθόταν κάτω από την μπασκέτα και από το πρώτο λεπτό στοχοποίησε τον Ντι Τζέι και έβριζε και έφτυνε χωρίς να σταματήσει δευτερόλεπτο».

Για το περιστατικό που άναψε τα αίματα: «Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη μου και το τόνισα δύο φορές, ζητώντας να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Παρ΄ όλα αυτά δεν έγινε τελικά τίποτα. Ο Κούπερ όταν έμπαινε στα αποδυτήρια ένιωσε κοντά του τον φίλαθλο και ένιωσε ότι κινδύνευσε και τον έσπρωξε. Αυτό συνέβη και τίποτα παραπάνω και αυτό έγραψαν και οι διαιτητές. Ο συγκεκριμένος φίλαθλος ήταν της ομάδας. Δεν έβριζε απλώς, έκανε και την κραυγή του πιθήκου που είναι ρατσιστικό. Και μιλάμε για τον Κούπερ, για ένα παιδί που δεν έδωσε κανένα δικαίωμα έως τώρα ότι εκνευρίζεται εύκολα».

Για τον κ. Λιανό και την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο: «Σε τι σας παραξενεύει η συμπεριφορά του κ. Λιανού; Η πρώτη φορά ήταν ή η τελευταία; Μπήκε να μου τραβήξει το σακάκι να μου πει να μη χαλάμε το παιχνίδι και πήγε να επιτεθεί στους διαιτητές, με τον ΠΑΟΚ να χάνει με 20 πόντους και τα φάουλ να είναι όπως είναι. Δεν μπήκε να πιέσει για το περιστατικό. Οι διαιτητές είδαν το γεγονός και γι αυτό και απέβαλλαν τον Κούπερ».

Για την απόφαση που αναμένεται να βγάλει ο αθλητικός δικαστής: «Θα πρέπει να υπάρξει επίπληξη και θα πρέπει να το καταλάβει κι ο παίκτης. Είναι σοβαρός επαγγελματίας και το έχει δείξει. Στοχεύουν στο πως θα τον βγάλουν από την ηρεμία του. Πάντα είχε αυτοσυγκράτηση, έχοντας παίξει και σε χειρότερες έδρες και στο εξωτερικό στην Ποντγκόριστα με έξι χιλιάδες κόσμο. Μιλούσε πριν λίγο καιρό σε σχολείο για το μπούλινγκ. Μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είναι στο χαρακτήρα του να κάνει τέτοια πράγματα. Δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x