Κώστας Νικολακόπουλος

Ρε, μάγια μας έκαναν στο Μάλι και στο Κονγκό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το απίστευτο που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη εδώ και 2,5 μήνες!

• Τι είναι αυτό το πράγμα ρε! Λες και μας έχουν κάνει μάγια, όλοι μαζί οι Αφρικανοί του Παναθηναϊκού! Ο Κουλιμπαλί στο Μάλι, ο Εμποκού στο Κονγκό κι ο Γουακάσο στην Γκάνα!

• Τι εννοώ: έπαιξαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τις 6 Νοεμβρίου, με το γνωστό τελικό αποτέλεσμα, 3-0. Και τα τρία γκολ από το α΄ ημίχρονο!

• Ε, από τότε ο Ολυμπιακός δεν εχει ξαναβάλει γκολ σε α΄ ημίχρονο του στο Καραϊσκάκη! Σοβαρά τώρα, απολύτως σοβαρά.

• Με τη Γιάνγκ Μπόϊς τελικό 1-1, ημίχρονο 0-0. Με την Κέρκυρα 0-0. Με το Λεβαδειακό 4-0, ημίχρονο 0-0. Με τον Παναιτωλικό 3-1, ημίχρονο 0-0. Με τον Αστέρα Τρίπολης 2-1, ημίχρονο 0-0. Με την Ξάνθη 2-0, ημίχρονο 0-0!!!

• Έξι παιχνίδια συνεχόμενα στο Καραϊσκάκη, με ημίχρονο 0-0!!! Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει.

• Και για να αφήσουμε την πλάκα και τα δήθεν…μάγια των Αφρικάνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ, που είναι τώρα στο Κόπα Άφρικα, πραγματικά είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό για τον Ολυμπιακό. Να είναι σε έξι σερί παιχνίδια μέσα στο σπίτι του, χωρίς να έχει βάλει ένα γκολ στο α΄ημίχρονο.

• Πρωτίστως είναι θέμα βέβαια αποτελεσμάτων. Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα έξι ματς, που δεν τα λες και τα πιο δύσκολα της χρονιάς, έκανε μία γκέλα στο πρωτάθλημα και είχε και μια ισοπαλία στην Ευρώπη, που του έδωσε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά με το ρευστό 1-1, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να στραβώσει το ματς και να έρθει αποκλεισμός.

• Αλλά είναι και θέμα ψυχολογίας της ομάδας. Όταν βλέπεις ότι σε ένα, δύο, τρία, έξι (!) ματς δεν μπορείς να βάλεις ένα γκολ στο α΄ ημίχρονο, μπαίνεις σε διαδικασία να προβληματιστείς. Αγχώνεσαι σαν παίκτης, βγάζεις πίεση και όταν έχεις πίεση το εύκολο το κάνεις δύσκολο.

• Και είναι και θέμα εξέδρας. Γιατί λέμε όλοι ότι δεν είναι ωραία η μουρμούρα στο Καραϊσκάκη-και σίγουρα το μόνο που δεν φέρνει είναι βοήθεια προς την ομάδα-όμως δεν είναι κι ωραίο να πηγαίνεις να βλέπεις την ομάδα σου και επί δυόμιση μήνες να μην έχει βάλει ένα γκολ στο α΄ ημίχρονο. Αγχώνεται κι ο οπαδός και το άγχος δεν αρέσει σε κανένα…

• Είναι ένα κομμάτι λοιπόν, το πώς μπαίνει η ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια της, το πόσο συγκεντρωμένη κι αποφασισμένη είναι, το οποίο κομμάτι ο προπονητής κι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να το δουν καλύτερα. Άλλωστε, δεν είναι μόνο αυτά τα έξι κολλητά παιχνίδια. Ήταν προηγουμένως και το 0-0 με την Μπερ Σεβά, το 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ, το 0-1 από την Αρόουκα στο 90λεπτο (2-1 παράταση) και το 1-1 με τον ΠΑΟΚ (με το αυτογκόλ)…

• Αντίθετα, όταν ο Ολυμπιακός μπει καλά και βάλει ένα γκολ στο α΄ ημίχρονο, όλα γίνονται πιο εύκολα. Έρχεται το 3-0 με τον Παναθηναϊκό, το 3-0 με την ΑΕΚ, το 4-1 με την Αστάνα (κι εδώ με τρία γκολ στο α΄), το 6-1 με τη Βέροια (επίσης τρία γκολ στο α΄), το 3-0 με τον Πλατανιά. Κερδίζει άνετα κι ωραία η ομάδα, χαίρεται ο κόσμος κλπ, κλπ.

• Βεβαίως, δεν είναι εύκολο πάντα να προηγείσαι από το ημίχρονο (συγνώμη, αλλά παίζει κι ο αντίπαλος), όμως όπως και να το κάνουμε δεν είναι για τα δεδομένα του Ολυμπιακού να παίζει φέτος, μέχρι τώρα, 15 παιχνίδια στο Καραϊσκάκη και στα 10 να του είναι ανάποδο το αποτέλεσμα στο ημίχρονο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x