sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ρε Νάβας, πιάσε και… το Τζόκερ!

Το «μόνος μου και όλοι σας» σπανίως αποδίδει στην μπάλα. Ο Κέιλορ Νάβας όμως το εφαρμόζει! Τα απίστευτα νούμερα του γκολκίπερ που σταμάτησε την Εθνική δείχνουν πώς πιάνει ακόμα… κι αυτά που πάνε άουτ!

Σ’ έναν απ’ τους μεγαλύτερους «μύθους» των ελληνικών γηπέδων ο Φερνάντο Νάβας υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα χέρια (και πιο συγκεκριμένα τα μεσαία του δάχτυλα) για να δείξει το σκορ.

Στο μεγαλύτερο «παραμύθι» του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την κατάκτηση του Euro (την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ) ένας άλλος Νάβας χρησιμοποίησε κι εκείνος τα χέρια του: Για να υπογράψει -και με τα δύο- την πρόκριση της Κόστα Ρίκας!

Βλέποντας τον γκολκίπερ της Λεβάντε ν’ αποκρούει με κάθε πιθανό τρόπο (και σημείο του σώματος) τα σουτ των διεθνών μας, πιθανότατα τον σιχτίρισες. Την ώρα που σταμάτησε ΚΑΙ το πέναλτι του Γκέκα σκέφτηκες ότι «αυτά δεν έχουν ξαναγίνει». Εδώ όμως έκανες λάθος. Γιατί όχι απλά έχουν ξαναγίνει. Αλλά ο Νάβας αποτελεί -και με αριθμούς- τον χειρότερο εφιάλτη του επιθετικού φέτος.

Στη σεζόν που τελείωσε λοιπόν, έκανε… μόλις 165 αποκρούσεις με τη φανέλα της Λεβάντε. Βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης και των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Primera Division, Premier League, Serie A, Bundesliga, Ligue 1).

Και πηγαίνοντας στο Μουντιάλ είπε να βελτιώσει λίγο τις επιδόσεις του. Και ν’ αυξήσει ακόμα περισσότερο την… απελπισία των αντιπάλων: Αποκρούοντας τα 14 από τα 16 σουτ (!) που έχουν γίνει στην εστία του σε τέσσερα παιχνίδια.

Σκέψου! Ο τύπος έχει δεχθεί ένα γκολ με πέναλτι (από την Ουρουγουάη) και άλλο ένα από τον Παπασταθόπουλο (αφότου έχει κάνει και πάλι απόκρουση και μετά δεν μπορεί ν’ αντιδράσει). Πιθανότατα θα έπιανε, δε, και το άλλο που πήγε στο τέρμα του (από τον Κατσουράνη στην παράταση) αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του!

Και δε χρειάζεται καν… έξτρα δάχτυλο, όπως ο (άλλος κορυφαίος γκολκίπερ της διοργάνωσης) Οτσόα! Μπορεί λοιπόν να μας πλήγωσε -όπως έκανε προ διετίας και με τον Ολυμπιακό στο Europa League- αλλά πρέπει να το παραδεχθούμε: Τέτοιος τερματοφύλακας (όπως εύστοχα παρατηρήθηκε στο πλαίσιο του πικρού χαβαλέ) μόνο… παιδί δεν πιάνει!

inner

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x