Γενικά

Ρεαλ-ιστικά ανίκητη! (video)

Πρώτη και καλύτερη παντού! Με σκόρερ τους ανθρώπους των τελικών, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-0 την Σαν Λορέντσο και κατέκτησε τέταρτη κούπα μέσα στο 2014, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων! 22 σερί οι νίκες.

«Βασίλισσα» όχι της Ισπανίας και της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου! Επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επικρατώντας 2-0 της Σαν Λορέντσο, στον τελικό του Μαρόκου.

Έτσι, έφτασε τα τέσσερα τρόπαια μέσα στο 2014 (μετά το Κύπελλο Ισπανίας, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Champions League) για πρώτη φορά στην 112η ιστορία της, όσα έχει πλέον και στην διοργάνωση που μετείχε τώρα, μετά τις κούπες του 1960, 1998 και 2002.

Οι Αργεντινοί θέλησαν να βάλουν δύσκολα στους παίκτες του Αντσελότι, είχαν κλειστεί αρκετά πίσω, «ταμπούρι» και το πήγαιναν στη δύναμη. Στο 37’ όμως λύθηκε ο γόρδιος δεσμός, με τον Κρόος να εκτελεί το κόρνερ και τον Ράμος να ανοίγει το σκορ (είχε κάνει το 1-1 και στον τελικό του Champions League).

Και νωρίς-νωρίς στην επανάληψη, ο Μπέιλ (που σκόραρε σε τελικό μετά απ’ αυτούς σε Σούπερ Καπ και Champions League) έκρινε οριστικά το νικητή, με τον τερματοφύλακα των Λατινοαμερικάνων να «πνίγει» το αδύναμο σουτ του Ουαλού που έγραψε το 2-0. Τα υπόλοιπα λεπτά μάλλον πέρασαν και… δεν ακούμπησαν, αφού επ’ ουδενί δεν μπορούσε να αλλάξει η ροή του ματς, με τον Μπέιλ βέβαια να ‘χει δοκάρι λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και τους μετέπειτα ηττημένους να προσπαθούν προς το τέλος -μάταια- να πετύχουν το γκολ της τιμής, με τον Κασίγιας σε 1-2 περιπτώσεις (ελάχιστα ακούμπησε μπάλα) να δηλώνει «παρών».

Και κάπως έτσι έκλεισε θριαμβευτικά ακόμα μια χρονιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης που παράλληλα με την τέταρτη κούπα της μέσα στο 2014, διεύρυνε το σερί νικών της στα 22 παιχνίδι και κυνηγά την Κοριτίμπα που έχει το απόλυτο ρεκόρ με δύο περισσότερα!

Ο Κάρλο Αντσελότι έγινε μόλις ο τρίτος κόουτς στην ιστορία (μετά τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Κάρλος Μπιάνκι) που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με δύο διαφορετικούς συλλόγους (το 'χει σηκώσει το 2007 με την Μίλαν), οι Τόνι Κρόος και Σάμι Κεντίρα οι πρώτοι Ευρωπαίοι που την ίδια χρονιά κατακτούν το εν λόγω τρόπαιο και Μουντιάλ με την εθνική τους, ενώ o Κριστιάνο έγραψε τη δική του ιστορία.






Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (88’ Βαράν), Πέπε, Μαρσέλο (44’ Κοεντράο), Καρβαχάλ (73' Αρμπελόα), Μπέιλ, Κρόος, Χάμες, Ίσκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Σαν Λορέντσο: Τορίκο, Γιέπες (61’ Σέτο), Μερσιέρ, Μπουφαρίνι, Καλίνσκι, Καουτερίτσο, Κάνεμαν, Ορτιγόσ, Μας, Βερόν (57’ Ρομανιόλι), Μπαριέντος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x